Mircea Diaconu (PNL): S-ar putea sa devina obligatoriu sa-l suspendam pe Basescu

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 17:18
5962 citiri
Mircea Diaconu (PNL): S-ar putea sa devina obligatoriu sa-l suspendam pe Basescu

Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu spune ca noua atitudine a presedintelui Traian Basescu, de confruntare cu guvernul USL, ar putea duce la cresterea costurilor politice, astfel incat seful statului sa fie suspendat a treia oara.

"Coabitarea s-a asezat in alta forma. Forma e "unul latra, unul trece" (...)sunt foarte de acord ca la inceput costurile suspendarii erau mai mari, cu deranjul, acum costurile deranjului facut de personajul acesta (Traian Basescu - n.red) devin din ce in ce mai mari, astfel incat s-ar putea ca, pe traseu, sa fie aproape obligatoriu sa-l suspendam", a spus fostul ministru al Culturii, pentru Ziare.com.

El a recunoscut insa ca nu exista o "masa critica" in USL, deoarece, in momentul asta, exista un echilibru.

"Nu exista o masa critica. Pana acum costurile sunt relative egale, dar, pe parcurs, costurile s-ar putea sa fie din ce in ce mai mari.

Situatia de la Transporturi (unde Basescu nu a numit ministrul propus si l-a lasat interimar pe Ponta -n.red) e un exemplu, sunt niste costuri foarte mari pe care ni le pune in carca. Daca incerci sa faci ceva, el te incurca, deja a trecut pe pozitia asta. Pana acum se prefacea ca ne lasa in pace. Tema lui e sa ne incurce, ca are si partid. El e in opozitie, dar in pozitia lui ar trebui sa nu fii in opozitie", a mai comentat Mircea Diaconu.

Diaconu e al doilea vicepresedinte al PNL care se pronunta pentru o noua suspendare a lui Traian Basescu, dupa ce Sorin Frunzaverde a cerut acelasi lucru.

Ponta: Il ignor pe Basescu, eu respect pactul de coabitare, el nu o mai face

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, ca el va continua sa respecte acordul de colaborare institutionala incheiat cu presedintele Traian Basescu.

Ponta a adaugat, insa, ca seful statului nu a mai respectat intelegerea, nefiind insa nici prima si nici ultima data cand acesta nu isi respecta cuvantul.

El a raspuns astfel intrebat de jurnalisti daca pactul de coabitare semnat cu presedintele mai este in vigoare in acest moment.

"Acel acord de colaborare institutionala, in ceea ce ma priveste, eu sunt foarte hotarat sa imi respect obligatiile care imi revin. Din punctul de vedere al presedintelui, e foarte clar ca nu, domnia sa nu l-a mai respectat si, ma rog, nu ar fi nici prima si nici ultima data cand nu isi respecta un cuvant dat", a spus Ponta.

Declaratiile premierului survin dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat, luni, ca va lua in 23 august o decizie definitiva privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, explicand ca lipsa sa de incredere in Ovidiu Silaghi este urmare a performantei acestuia la Ministerul Transporturilor, cand nu s-a evidentiat cu nimic, a fost "un fel de apa sfintita", adica nici nu a miscat ceva, nici nu s-a opus la ceva.

El a mai afirmat ca anuntul Guvernului ca trebuie asteptat avizul Consiliului Concurentei pentru semnarea contractului de privatizare a CFR Marfa este o "intoxicare si o minciuna".

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Mircea Diaconu suspendare Basescu, #PNL suspendare Basescu , #PNL