Diaconu se apropie de 100.000 de semnaturi pentru europarlamentare, EBa il ironizeaza

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 08:23
4965 citiri
Diaconu se apropie de 100.000 de semnaturi pentru europarlamentare, EBa il ironizeaza
Foto: Arhiva

Mircea Diaconu a reusit sa stranga pana marti 80.000 de semnaturi pentru candidatura la alegerile europarlamentare ca independent, dupa ce a fost scos de pe lista PNL si, ulterior, a demisionat din partid.

Fostul liberal a declarat ca spera sa stranga cele 100.000 de semnaturi necesare pentru a intra in cursa pentru Parlamentul European pana miercuri seara, arata Romania TV.

"Avem 80.000 de semnaturi numarate. Continuam sa numaram. Va rugam sa ne ajutati, suntem aproape, mai avem nevoie de un ultim efort. (...) Mai vin si scrisori din tara. Inca strangem semnaturi in Bucuresti. Speram ca maine (miercuri - n.red.) seara sa le avem pe toate stranse. Cu ce mai e maine prin Bucuresti se face suta de mii", a afirmat Diaconu.

Mircea Diaconu strange semnaturi pentru europarlamentare la Teatrul Nottara

Fostul ministru al Culturii a spus ca se asteapta ca validarea candidaturii sale sa fie contestata, dar ca totul se va judeca in termene foarte scurte. El a adaugat ca va fi ajutat de o celebra casa de avocatura.

"De maine oricine poate sa-mi conteste candidatura, totul se judeca insa, la Tribunalul Bucuresti si la Curtea Suprema, in doua termene foarte scurte, de 48 de ore. Orice contestare de judeca la tribunal, imi doresc sa ajung la tribunal. Alaturi de mine e o casa celebra de avocatura. Sunt un cetatean european si-mi doresc sa mi se respecte drepturile", a completat el.

Premonitia lui Mircea Diaconu prinde contur, intrucat Elena Basescu a contestat deja demersul fostului liberal de a strange semnaturi.

"Informatie pentru Mircea Diaconu: asa arata 140.000 de semnaturi valabile pentru candidatura ca independent la europarlamentare", l-a ironizat EBa, intr-o imagine postata pe Facebook, in care sunt prezentate semnaturile pe care aceasta le-a strans pentru candidatura la europarlamentare. Intre timp, mezina presedintelui a anuntat ca se inscrie in PMP si se retrage din cursa pentru euroalegeri.

Mircea Diaconu a fost scos de pe lista PNL pentru europarlamentare

Mircea Diaconu a demisionat in urma cu aproape doua saptamani din PNL dupa ce numele sau a fost scos de pe lista de candidati ai formatiunii politice la alegerile europarlamentare. El a anuntat atunci ca va candida independent si a inceput sa stranga semnaturi.

Fostul ministru al Culturii Mircea Diaconu a fost achitat, recent, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care este acuzat de conflict de interese, instanta dispunand ca acesta sa plateasca o amenda administrativa de 1.000 de lei.

Horia Georgescu (ANI): Cine strange semnaturi pentru Diaconu incalca legea

ANI a precizat, ulterior, ca decizia Curtii de Apel Bucuresti (CAB) prin care Mircea Diaconu a fost achitat, pe fond, pentru conflict de interese "nu influenteaza in niciun fel interdictia de a ocupa o functie sau o demnitate publica, respectiv cea de membru al Parlamentului European", stabilita prin decizie definitiva de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Mircea Diaconu semnaturi, #Mircea Diaconu europarlamentare, #Mircea Diaconu Elena Basescu , #incompatibil