Diaconu: E o varza, nu stiu ce sunt. Sa ma dea Senatul in judecata!

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 18:23 5598 citiri

Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu spune ca nu stie daca mai e senator sau nu, dupa ce Senatul a luat act de decizia CCR privind incetarea mandatului sau, insa hotararea nu exista, de drept, intrucat a fost luata fara cvorum.

El a declarat ca asta demonstreaza ca relatia dintre institutiile statului "e o varza", intrucat nu exista reguli clare. Diaconu a spus si ca nici nu stie daca trebuie sa dea banii inapoi incasati de la Senat din iulie, cand Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca manatul sau de senator a incetat si a adaugat ca isi doreste ca Senatul sa-l dea in judecata pentru aceste sume.

"Nici n-am fost de fata (la sedinta la care s-a constatat incetarea mandautului - n.red), n-am fost chemat, nu mi-au dat niciun SMS. Nici alti colegi (de Senat-n.red) n-au fost chemati la sedinta. N-am inteles nimic din ce s-a intamplat acolo (...) Nu stiu ce sunt. S-a luat act, nu stiu daca decizia e valabila", a spus Diaconu pentru Ziare.com.

"Daca cineva ar privi situatia la rece, tehnic, ar constata balbaieli, neconcordante si confuzie intre institutiile statului. (...) Am sunat si eu sa intreb 'ce consecinte tehnice sunt, ce ar trebui sa fac?' Mi s-a raspuns 'nu stiu'. Asta e tara in care traim, e o varza intre institutiile statului", a adaugat Diaconu.

El a comentat ironic situatia sa si acuzatiile ca neincetarea mandatului sau ne vor bloca intrarea in Spatiul Schengen.

"M-am plictisit de subiectul asta, e bine ca s-a terminat, ma temeam ca nu intram in Schengen, dar s-a rezolvat", a spus Diaconu amuzat.

Actorul crede ca ar fi bine ca Senatul sa-l dea in judecata pentru banii pe care i-a luat dupa luna iulie.

"Nu stiu nimic, probabil ca Senatul ar trebui, in mod normal, sa-mi impute banii astia. E ca dracu'. Mi-as dori sa se indrepte in judecata impotriva mea, cazul meu e unul fara precedent", a mai declarat Diaconu.

In opinia sa, el a atins nervul sistemului, de aceea a fost eliminat din jocul politic.

"Decat sa fi facut un mandat banal, e mai bine ca a fost asa, am lasat o urma fara precedent. E ca la stomatolog, cand se atinge nervul pacientului si ala sare. Am senzatia ca am atins nervul cuiva, reactia e disproportionata, atatea eforturi se fac sa fiu eliminat...Am atins nervul sistemului.

Altfel, ma simt foarte bine, impacat cu tot ce mi se face pentru ca cetatenii inteleg in ce tara traim. Altii au furat cu trenurile, cu avioanele. Simpatia cetatenilor e uriasa in ultima perioada, disproportionat cu popularitatea mea de actor. Acum simpatia e exploziva, imi da o stare de bine.

Mai sus de mare actor nu puteam sa ajung, e cel mai mare rang. Am avut o prestatie cu doza morala in Parlament, un comportament civic care sa adauge prestatiei mele actoricesti aceasta componenta. Vina mea e ca nu m-am lasat de meserie", a conchis Diaconu.

Diaconu si-a pierdut mandatul si nu prea

Senatul a luat act de incetarea mandatului senatorului Mircea Diaconu, insa ddecizia nu e valabila, intrucat la Senat nu a fost intrunit cvorumul necesar de 62 de parlamentari, care sa ia act de decizia instantei in cazul liberalului, aflat in conflict de interese.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a anuntat de la tribuna ca nu exista cvorum pentru sedinta de plen.

Totusi, senatorii au luat act de incetarea mandatului de senator al lui Mircea Diaconu, dupa o consultare a liderilor grupurilor parlamentare.

Mircea Diaconu si-a pierdut mandatul de senator? Decizie luata fara cvorum

Ulterior, liderul grupului PDL, Cristian Radulescu, a spus pentru Mediafax ca "decizia nu exista".

"Noi trebuia pur formal sa ne intalnim si sa declaram postul vacant, ceea ce nu s-a facut, fiindca nu era cvorum si cei prezenti au luat act de faptul ca a incetat acest mandat, deci procedura nefiind completa... (...) Nu s-a dat nicio hotarare, doar s-a luat act, deci nu s-a tinut sedinta practic", a sustinut Radulescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii