Mircea Cartarescu primeste sambata premiul Thomas Mann

Sambata, 17 Noiembrie 2018, ora 09:144595 citiri
Mircea Cartarescu primeste sambata premiul Thomas Mann
Foto: Facebook/Mircea Cartarescu

Scriitorului Mircea Cartarescu ii va fi oferit sambata Premiului Thomas Mann, unul dintre cele mai prestigioase premii literare germane.

Ambasada Germaniei la Bucuresti anunta pe Facebook ca ceremonia de decernare a premiului va avea loc la Teatrul Lubeck.

"Laudatio va fi rostita de cunoscutul romancier german Uwe Tellkamp, iar premiul va fi inmanat de Michael Kruger, presedintele Academiei de Arte frumoase din Bavaria, impreuna cu primarul orasului Lubeck, Jan Lindenau", anunta reprezentantii ambasadei.

"Ii dorim lui Mircea Cartarescu o sarbatoare plina de stralucire si succes!", au punctat acestia.

In luna februarie a fost anuntat faptul ca Mircea Cartarescu a castigat premiul "Thomas Mann" pentru Literatura pe 2018. Cartarescu a devenit "in cursul ultimelor decenii cea mai importanta voce a literaturii romane - prin volumele sale de poezie, dar mai ales prin romanele, povestirile si eseurile sale", a argumentat juriul alegerea din acest an.

Premiul, in valoare de 25.000 de euro, se acorda incepand din 2010 anual de catre Academia de Arte Frumoase din Bavaria si de catre orasul hanseatic Lubeck. Christa Wolf, Peter Handke, Daniel Kehlmann, Gunter Grass, Siegfried Lenz sunt doar cateva alte nume din galeria de laureati ai premiului Thomas Mann.

A.G.