Mircea Cartarescu: Nu am decat tristete pentru manifestantii pro-PSD. I-am vazut si la Mineriade aplaudand minerii

Luni, 06 Februarie 2017, ora 09:2521255 citiri
Mircea Cartarescu: Nu am decat tristete pentru manifestantii pro-PSD. I-am vazut si la Mineriade aplaudand minerii
Foto: Captura video Digi24

Scriitorul Mircea Cartarescu ii deplange pe cei care au iesit in strada la Cotroceni, duminica, pentru a sprijini Guvernul Grindeanu, el afirmand ca manifestantii au fost "pacaliti".

"Nu am decat tristete pentru manifestantii pro-PSD. Sunt o parte dintre parintii si bunicii nostri", a scris Mircea Cartarescu pe Facebook, mentionand ca acestia "nu sunt nici de batjocorit, nici de ironizat".

"Acum cateva zile ii numeam 'prosti' pe sefii PSD ce doreau organizarea unor mitinguri-mamut. Nu m-am referit nicio clipa la oamenii pacaliti de ei cu televizorul, cu aceleasi mijloace din anii '90. Au si ei dreptul acum sa-si sustina credintele. I-am vazut si la Mineriade aplaudand minerii: si unii, si altii erau pacaliti de acelasi partid", scrie Cartarescu pe reteaua sociala.

Duminica, circa 1.500 de oameni au manifestat contra presedintelui Klaus Iohannis la Cotroceni, in paralel cu protestul din Piata Victoriei, care a adunat 300.000 de oameni. PSD s-a delimitat de acestia, transmitand ca nu a organizat vreo manifestatie. Asta, desi pe retelele de socializare au existat mesaje de mobilizare pentru simpatizantii si votantii PSD.

"Partidul Social Democrat nu organizeaza astazi niciun miting sau manifestatie publica. Mesajele de mobilizare aparute pe retelele de socializare nu sunt din partea PSD", a scris pe Facebook presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Cu doar o zi in urma insa to Dragnea era cel care spunea ca ii va propune lui Grindeanu sa retraga ordonanta de modificare a Codurilor Penale pentru ca "nu mai poate tine in frau" membrii si simpatizantii PSD.