Mircea Cartarescu, despre isteria din jurul lui Soros: Cand niste sociopati ajung sa conduca tara, au nevoie de niste tapi ispasitori

Luni, 10 Iulie 2017, ora 23:31
15189 citiri
Mircea Cartarescu, despre isteria din jurul lui Soros: Cand niste sociopati ajung sa conduca tara, au nevoie de niste tapi ispasitori
Foto: Captura Digi 24

Scriitorul Mircea Cartarescu a vorbit, luni seara, despre isteria creata in jurul lui George Soros, indicat de Liviu Dragnea drept "personajul malefic" care sta in spatele acuzatiilor la adresa sa.

"Intotdeauna apar astfel de personaje care sunt tapi ispasitori in momentul in care la conducerea unei tari sau la conducerea unei scari de bloc se afla o putere sau niste oameni care ar putea fi caracterizati ca sociopati. Un sociopat nu are sentimentul de vina, nu simte ca poate fi tras la raspundere, binele si raul se definesc in functie de propriile interese, el nu-si poate face rau lui insusi.

Intotdeauna un sociopat, cand apare o situatie pe care n-o poate manipula, recurge la tapi ispasitori. Pot fi de orice fel, numai ca trebuie sa fie astfel de persoane care sa poata fi demonizate, sa li se gaseasca un defect simbolic, mitic, care sa atraga imediat dusmania, adversitatea unui public tinta", a explicat Mircea Cartarescu, la Digi 24.

Scriitorul a precizat ca nu romanii l-au inventat pe Soros ca pe un adversar, mentionand ca si in Ungaria sau Polonia a fost vazut ca un demon absolut.

"Cand o putere e antidemocratica, e autarhica, sigur ca va simti foarte puternic adversitatea societatii civile. O guvernare cvasitotalitara nu se teme de partide, de opozitie, opozitia e asa de slaba, ca a permis venirea la putere. Singura capabila sa lupte impotriva unei puteri discretionare este societatea civila", spune scriitorul.

Totusi, Cartarescu considera ca Soros stie cine este Liviu Dragnea, pentru ca este un om care stie din ziare ceea ce se intampla.

"Probabil ca stie, pentru ca Dragnea e seful celui mai mare partid din Romania, nu se poate ca Soros, care are o cunoastere din ziare a ceea ce se intampla in est, nu se poate sa nu stie de Dragnea. Dar nu poate crede niciun om intreg la minte ca Soros este personal implicat in afacerile lui Dragnea, impotriva sau pentru Dragnea, Soros e interesat de niste principii".

Recent, Liviu Dragnea a declarat ca nu are nicio afacere in Brazilia si nicio legatura cu ancheta DNA, afirmand ca "totul pleaca de Soros".

"In ultimele luni am avut pozitii destul de dure si le am in continuare vizavi de acest personaj malefic care este George Soros si ii transmit si acum: Nu o sa cedez! Totul pleaca de la Soros, de la raul pe care vrea sa-l faca in aceasta tara si nu numai in aceasta tara. E simplu. (...) E o certitudine ca e o chestiune foarte organizata", a spus Liviu Dragnea.

Dragnea: S-ar putea sa ma iubeasca Soros si sa fiu confuz. In Brazilia am fost doar la pescuit

Tudose, ironic atunci cand a fost intrebat de Soros: N-are interese, e Crucea Rosie! Evident ca vrea sa destabilizeze tara

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Mircea Cartarescu Soros Dragnea, #Dragnea Soros malefic , #stiri Mircea Cartarescu