Mircea Cartarescu are o solutie de viitor - USR + Ciolos. Raspunsul nu a intarziat sa apara: USR cu sapa, ceilalti cu mapa!

Luni, 08 Octombrie 2018, ora 13:0115037 citiri
Mircea Cartarescu are o solutie de viitor - USR + Ciolos. Raspunsul nu a intarziat sa apara: USR cu sapa, ceilalti cu mapa!
Foto: Facebook/Mircea Cartarescu

Scriitorul Mircea Cartarescu considera ca acesta este un moment bun ca USR si Miscarea Romania Impreuna, a lui Dacian Ciolos, sa se uneasca. La postarea scriitorului a oferit raspuns si un membru USR, care nu a respins varianta, dar ii invita la munca pe cei care ar dori sa li se alature.

"Mi se pare cel mai bun moment ca marii castigatori ai referendumului, miscarea lui Dacian Ciolos si USR, sa se uneasca intr-un partid credibil, pro-european, in golul pe care-l lasa, neregretat de nimeni, PNL. Daca vor intelege asta, vor avea cele mai mari sanse in anii urmatori", a scris Mircea Cartarescu pe Facebook.

In replica, un membru USR a spus ca ii invita pe viitorii parteneri politici la munca, explicand cat de mult efort au depus colegii sai in ultima perioada.

"USR cu sapa, ceilalti cu mapa! Pour les connaisseurs..ca sa strangem un milion de semnaturi in campania 'Farapenali', prin toate catunele tarii, am muncit pe branci, sute de oameni. Ca sa asiguram transparenta referendumului, am muncit la fel. Like-urile si comunicatele nu tin loc de delegati impotriva fraudelor electorale.

Clasa politica se schimba cu foarte mult efort din partea catorva mii de oameni pe care nu-i vedem, nu apar la TV, nu se plang in fata camerelor si nu promit o viata mai buna romanilor. Pur si simplu muncesc cu acest scop. Cu drag invitam viitorii parteneri politici la munca", a explicat Octavian Alexandru Berceanu, consilier USR in Consiliul Local al Sectorului 6.

La randul sau, scriitorul i-a dat dreptate. "Aveti dreptate. Chapeau", a raspuns Cartarescu.

O alta persoana a sustinut ca trebuie sa apara un nou partid liberal refacut din temelii. "Si asa ar fi bine, fiindca PNL de-acum nu e mai liberal decat e PSD social-democrat. Si unii si altii sunt vechii fesenisti deveniti uselisti, care mimeaza o falsa disputa", a punctat Cartarescu.