Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Medicul Beuran fost trimis in judecata pentru o mita de 10.000 de euro

Miercuri, 29 Aprilie 2020, ora 15:07
8342 citiri
Medicul Beuran fost trimis in judecata pentru o mita de 10.000 de euro
Foto: Alexandru Dobre/ Mediafax/ Hepta

Medicul Mircea Beuran a fost trimis in judecata miercuri pentru ca ar fi luat mita suma de 10.000 de euro de la un medic pentru a propune in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar in specialitatea Chirurgie generala, pe o perioada determinata, dar si pentru a asigura castigarea concursului de catre cel care i-a dat banii.

Mircea Beuran se afla sub control judiciar. El indeplinea la data faptelor functiile de presedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv sef al Disciplinei Chirurgie Generala in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti.

"In data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, in calitatile mentionate mai sus, ar fi primit de la o persoana, medic intr-o unitate spitaliceasca din Bucuresti (martor in cauza), bani si bunuri in valoare de peste 10.000 de euro, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.

Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de catre martor a unui post de asistent universitar pe perioada determinata (in specialitatea chirurgie generala in cadrul UMF Carol Davila Bucuresti), indatoriri ce puteau fi realizate de catre inculpat prin oricare din actele care intrau in competenta sa, in oricare din calitatile sale mentionate anterior", anunta DNA, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului, pana la concurenta sumei de 10.007,5 euro, asupra unui cont bancar apartinand lui Mircea Beuran.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Mircea Beuran rechizitoru, #Mircea Beuran coruptie, #Mircea Beuran judecata , #mita