Veste buna primita de Mircea Basescu in instanta - decizie definitiva

Marti, 18 August 2015, ora 14:164534 citiri
Veste buna primita de Mircea Basescu in instanta - decizie definitiva
Foto: Ziare.com

Magistratii Curtii de Apel Constanta au respins ca fiind nefondata contestatia DNA impotriva deciziei tribunalului ca Mircea Basescu sa ramana sub control judiciar cu posibilitatea de a pleca din judet fara incuviintarea instantei, ramanand interdictia cu privire la parasirea teritoriului Romaniei.

Hotararea instantei este definitiva.

Aceeasi decizie a fost luata de judecatorii Curtii de Apel Constanta si in cazul lui Marian Capatana.

Pe 12 august, Tribunalul Constanta a hotarat ca Mircea Basescu poate parasi judetul Constanta, cu obligatia "sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei decat cu incuviintarea prealabila a instantei de judecata".

Pentru Marian Capatana judecatorii au dispus mentinerea controlului judiciar, inlocuind masura prin care era obligat sa nu plece din Bucuresti cu cea a obligarii de a nu parasi tara decat cu acordul instantei.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata in iunie 2014 de catre procurorii DNA, pentru trafic de influenta si respectiv complicitate la trafic de influenta, iar in luna noiembrie a aceluiasi an a inceput derularea procesului.

Dupa ce au fost cercetati in stare de arest preventiv, judecatorii au inlocuit respectiva masura cu cea a arestului la domiciliu.

Potrivit DNA, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal acestuia (Sandu Anghel), precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.