Veste buna pentru Mircea Basescu, arestat la domiciliu

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 12:43
3390 citiri
Veste buna pentru Mircea Basescu, arestat la domiciliu
Foto: Special Arad (Arhiva)

Mircea Basescu ramane in arest la domiciliu, insa are permisiunea sa mearga la serviciu, la firma unde este administrator, doua zile pe saptamana, cate trei ore pe zi, a decis, miercuri, Tribunalul Constanta.

In data de 9 ianuarie, Mircea Basescu si Marian Capatana au solicitat la Tribunalul Constanta revocarea masurii arestului la domiciliu, respectiv inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar, instanta amanand pronuntarea pana pe 14 ianuarie.

Miercuri, Tribunalul Constanta a decis ca Mircea Basescu sa ramana in arest la domiciliu, dar i-a permis sa mearga la lucru doua zile saptamanal, cate trei ori pe zi.

Magistratii au admis in parte cererea formulata de Mircea Basescu, permitandu-i acestuia sa paraseasca imobilul in care locuieste in zilele de luni si miercuri ale fiecarei saptamani, intre orele 12:00-15:00, pentru a se prezenta la sediul firmei unde are calitatea de administrator.

Instanta a admis si cererea lui Marian Capatana de a parasi imobilul pe data de 15 ianuarie pentru a merge la Spitalul Floreasca, intre orele 12:00-16:00, pentru un consult la Sectia de Cardiologie.

Tribunalul Constanta a respins, insa, cererile de revocare a masurii preventive si de inlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar, constatand, totodata, legalitatea si temeinicia masurii preventive a arestului la domiciliu fata de Mircea Basescu si Marian Capatana.

Masura arestului la domiciliu in cazul celor doi urmeasca sa mai fie verificata pana la data de 15 martie.

In 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanta a decis ca Mircea Basescu, care se afla in arest preventiv din 20 iunie 2014, sa fie judecat in arest la domiciliu, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Marian Capatana.

Mircea Basescu merge acasa - va fi eliberat din arest (Video)

Mircea Basescu si Marian Capatana au facut mai multe solicitari pentru a fi judecati sub control judiciar sau in arest la domiciliu, de fiecare data cererile acestora fiind respinse de instanta.

Mircea Basescu, inca o incercare esuata de a iesi de dupa gratii

Mircea Basescu este judecat, alaturi de Marian Capatana, in dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestati preventiv dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele presedintelui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Mircea Basescu serviciu, #Mircea Basescu arest domiciliu, #Mircea Basescu liber serviciu , #arestat