Traian Basescu, despre dosarul fratelui sau: Nu vi s-a parut niciodata ca e o facatura militieneasca?

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 09:36
3832 citiri
Traian Basescu, despre dosarul fratelui sau: Nu vi s-a parut niciodata ca e o facatura militieneasca?
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, ca in cazul fratelui sau, arestat preventiv pentru luare de mita, ar fi vorba de "o facatura militieneasca" si a promis ca va spune "foarte multe" despre acest caz dupa ce isi va incheia mandatul la Cotroceni.

"Nu am inteles din rechizitoriu ziua in care s-au dat banii, transa a doua, banii inapoi. Nu am inteles daca acesti bani erau bani pe care ii dadea inapoi sau ii lua", a spus seful statului, intr-o emisiune la Realitatea Tv.

Traian Basescu a mentionat ca nu a discutat cu fratele sau de la inceputul scadalului Mircea Basescu - Bercea Mondial.

Mircea Basescu ramane dupa gratii - decizie definitiva a curtii supreme

"Hai sa imi termin mandatul si voi spune si eu foarte multe despre acest caz dar pana atunci nu pot. Bercea, Abraham, e un caz... nu vi s-a parut niciodata ca e asa ca o facatura din aia militieneasca?", s-a intrebat retoric presedintele.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit, in urma cu o saptamana, ca Mircea Basescu si Marian Capatana vor ramane in arest, respingand astfel cererile de inlocuire a masurii preventive cu arestul la domiciliu.

Mircea Basescu, la un pas de a fi eliberat - avocatul spune ca e in arest "nelegal" de 2 zile

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati preventiv in data de 20 iunie, dupa ce familia lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a facut publice mai multe inregistrari facute cu camera ascunsa, care ar demonstra ca fratele presedintelui a primit diverse sume de bani in schimbul promisiunii ca va interveni pentru eliberarea interlopului din inchisoare.

Astfel, procurorii au cerut arestarea preventiva a lui Mircea Basescu sustinand ca exista probe si indicii temeinice conform carora el ar fi primit, prin intermediul lui Marian Capatana, suma de 250.000 de euro in schimbul unei interventii la magistratii investiti cu solutionarea dosarului in care Bercea era judecat pentru tentativa de omor.

Mircea Basescu, interviu din inchisoare: Nu mi se trage de la fini, e mana altcuiva. S-a umblat pe inregistrari

Mai mult, ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, familia lui i-ar fi dat lui Marian Capatana si suma de 350.000 de euro, in acelasi scop.

Conform anchetatorilor, din suma totala de 600.000 de euro care ar fi ajuns la Marian Capatana, Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Traian Basescu Mircea Basescu facatura, #Basescu comenteaza scandl Bercea Mondial, #Mircea Basescu arestat Bercea Mondial , #arestat