Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rudele lui Bercea Mondialu, trimise in judecata pentru santaj (Video)

Luni, 23 Iunie 2014, ora 14:38
7020 citiri
Rudele lui Bercea Mondialu, trimise in judecata pentru santaj (Video)
Foto: jurnaldeziarist.blogspot.com

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus, luni, trimiterea in judecata a mai multor rude ale lui Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondialu.

Printre cei trimisi in judecata pentru santaj se numara doi copii ai acestuia, Izaura Anghel si Florin Anghel. Acesta din urma este cel care l-a acuzat pe fratele presedintelui, Mircea Basescu, de trafic de influenta, potrivit unui comunicat DNA.

Astfel, Florin Anghel, care executa in prezent o pedeapsa cu inchisoarea intr-un alt dosar, a fost trimis in judecata pentru savarsirea a trei infractiuni de santaj, dintre care una in stare de recidiva.

Denuntatorii lui Mircea Basescu nu vor fi trasi la raspundere pentru cumparare de influenta - Avocat

La randul ei, Izaura Anghel, a fost trimisa in judecata sub control judiciar, pentru savarsirea infractiunii de santaj cu circumstante agravante.

De asemenea, Marius Constantin, concubinul fiicei lui Bercea Mondialu, a fost trimis in judecata pentru santaj cu circumstante agravante, in stare de recidiva, acesta aflandu-se in prezent in arest preventiv.

Printre persoanele trimise in judecata de DNA se mai numara Ion Grinica Anghel, fiul de 17 ani al Izaurei Anghel, acuzat de santaj cu circumstante agravante, precum si Fanica Anghel, mama Izaurei Anghel, acuzata de savarsirea infractiunii de santaj.

Mircea Basescu, santajat in repetate randuri de familia lui Bercea Mondialu

In rechizitoriul intocmit de procurorii anticoruptie se arata ca, pe 1 noiembrie 2013, Florin Anghel a amenintat o persoana ca va divulga presei anumite fapte compromitatore pentru aceasta si familia sa, respectiv presupusa implicare in infractiuni de coruptie.

Mircea Basescu, arestat pentru ca voia sa vanda libertatea ca o marfa

Pentru a pastra tacerea, fiul lui Bercea Mondialu a cerut suma de 280.000 de euro de la aceasta persoana, al carei nume nu este precizat in documentul DNA, dar despre care presa a relatat ca este fratele presedintelui, Mircea Basescu, arestat preventiv pentru trafic de influenta.

Ulterior, pe 26 martie 2014, Fanica Anghel si Florin Anghel l-au amenintat din nou pe Mircea Basescu, care este martor in acest dosar de santaj, cu scopul de a obtine cele 280.000 de euro sau de a-l determina sa isi transfere averea in proprietatea lor.

Apoi, pe 26 si 29 mai 2014, Marius Constantin, Izaura Anghel si Ion Grinica Anghel au exercitat din noi presiuni asupra persoanei vatamate pentru a obtine banii ceruti.

Procurorii au mai precizat ca, pe 31 mai 2014, Florin Anghel, intr-o discutie la telefon, purtata din Penitenciarul Colibasi cu persoana vatamata, adica Mircea Basescu, i-a cerut acesteia sa isi retraga plangerea formulata si sa dea declaratii din care sa rezulte inexistenta faptei de santaj.

In urma acestor actiuni, inculpatul Marius Constantin, ar fi urmat sa fie pus in libertate prin admiterea contestatiei formulate impotriva arestarii lui, dispusa de judecatorii Tribunalului Constanta.

Traian Basescu: Nu am primit niciun ban de la Bercea Mondialu (Video)

Florin Anghel a amenintat ca, in caz contrar, va da in vileag, prin intermediul presei, fapte compromitatoare pentru fratele presedintelui, urmand sa dea publicitatii si o inregistrare in acest sens.

Este vorba despre mai multe inregistrari audio-video prezentate miercurea trecuta de postul de televiziune Antena 3, in care Mircea Basescu pare sa recunoasca faptul ca a luat 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondialu pentru a-l elibera pe acesta din urma din inchisoare sau pentru a obtine o pedeapsa mai usoara.

Dosarul de santaj a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta, cu propunerea mentinerii masurii de arestare preventiva luate fata de Marius Constantin si a masurii controlului judiciar luata in cazul inculpatilor Izaura Anghel si Ion Grinica Anghel.

Acuzatii pe numele fratelui presedintelui

Mircea Basescu, arestat preventiv pentru 30 de zile (Video)

Dupa difuzarea filmarilor cu fratele presedintelui, Mircea Basescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vinerea trecuta, in dosarul in care a fost acuzat de trafic de influenta de fiul lui Bercea Mondialu.

Mircea Basescu, fratele presedintelui, afla vineri daca ramane dupa gratii

Mircea Basescu s-ar fi folosit de calitatea de membru al familiei prezidentiale si de numele sefului statului pentru a obtine o solutie favorabila in cazul lui Bercea Mondialu, se arata in referatul procurorilor DNA privind solicitarea arestarii preventive.

D.T.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#rude Bercea Mondialu judecata, #rude Bercea Mondialu DNA, #Florin Anghel judecata , #DNA