Noi stenograme cu Mircea Basescu: "Nici frate-miu nu are bani!"

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 07:53
10385 citiri
Noi stenograme cu Mircea Basescu: "Nici frate-miu nu are bani!"
Foto: Ziarul Unirea

Noi stenograme prezentate marti de familia interlopului Sandu Anghel, zis si Bercea Mondialu, arata negocierile dintre Mircea Basescu si Izaura Anghel, in care fratele presedintelui spune ca nu are cum sa dea banii inapoi si "nici frate-miu nu are bani".

In stenograme, familia lui Sandu Anghel cere sa i se dea inapoi cei 600.000 de euro pe care acestia i-ar fi dat lui Mircea Basescu si lui Marian Capatana pentru a folosi la obtinerea unor sentinte mai usoare din partea instantei.

Intr-un moment al discutiei, apare si numele presedintelui Traian Basescu, arata Antena 3. Persoanele implicate in discutie sunt Mircea Basescu, Izaura Anghel, fiica lui Bercea, Constantin Marius, concubinul acesteia, si Anghel Grinica Ion, 17 ani, fiul Izaurei.

Anghel Grinica: Noi nu mergem la TV, noi mergem direct in fata la DNA

Izaura Anghel: La DNA direct.

Anghel Grinica Ion: La procuror sau la DIICOT si "uite domn'le ce am facut, uite asa, uita asa"... dvs sunteti si filmati si cand i-ati spus lui Florin ca i-ati dat bani si lui fratele dvs, Traian.

Mircea Basescu, inregistrat la "negocieri" cu fiul lui Bercea Mondialu. Reactia fratelui presedintelui

Anghel Grinica Ion: Va arat filmarea daca nu credeti...

Mircea Basescu: Mai, cine stiu ce oi fi spus eu, ma, atatea s-ar fi putut sa le fi spus, na... eram cu Marian stii, sa va ajutam, pe Marian sa....

Izaura Anghel: Esti filmat, nasule, si Doina e filmata

Anghel Grinica Ion: Nasule, hai mai bine sa gasim o solutie, sa gasim o solutie sa nu ajungem acolo

Izaura Anghel: Noi de asta am venit mereu la Constanta, sa nu ajungem la presa si la DIICOT! Ca stii ce asteapta DNA, uite atat, pe cuvant daca asteapta poate o unghie...

Basescu stia de problema fratelui de anul trecut: Il acuz pentru anturajul in care a intrat

Anghel Grinica Ion: Hai ca facem intr-o zi, duminica, mergeti cu noi in vizita la tata si vorbiti fata in fata

Mircea Basescu: Si asta e o varianta...

Izaura Anghel: Ce sa vorbeasca acolo cu tata de bani, ca acolo e ascultat tot...

(...)

Izaura Anghel: Cand ii dadeam banii lui Marian, Florin l-a filmat si el dadea in numele tau, da numele lu' dvs. "Ca-i dau lui banii. Banii astia ajunge la Mircea"

Mircea Basescu: N-are cum...

(...)

Izaura Anghel: Ramane 50 si mai ramane 230. Si 30.000 de euro mi-i dai pe 15 iunie si 200, imi dai 100 in iulie si 100 in septembrie. C-asa nu putem!

Mircea Basescu: Greu, mici sanse...

Izaura Anghel: Deci cu astia nu am ce sa fac.

Mircea Basescu: Ma mai lasi o saptamana, doua...

Izaura Anghel: Nu pot nasule...

Basescu: Niciun serviciu de informatii nu m-a informat cu privire la relatia Anghel-Mircea Basescu

Mircea Basescu: Taci, ma, taci din gura! Ca sa fac eu niste planuri, sa vad eu si dupa aia stam de vorba amandoi.. Ca cu tine nu se poate sta de vorba...

(...)

Mircea Basescu: Ma, tu nu intelegi ca eu nu am bani?

Izaura Anghel: Uite ce ma enerveaza, n-ai mata bani... Du-te si imprumutat-te la frati-tu...

Mircea Basescu: Cum sa ma imprumut ma de la frate-miu, tu crezi ca ala are bani? Sa stii ca nici ala nu are...

Constantin Marius: Traian? Nu are bani? Nu are ala bani?

Mircea Basescu: Nu

Constantin Marius: Hai ma... (...) Nasule, esti intr-o filmare

Mircea Basescu: Afacerea voastra...

Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vineri seara, dupa ce joi seara fusese retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. Decizia a fost data de magistratii Tribunalului Bucuresti, iar Mircea basescu a pledat "nevinovat".

De asemenea, intermediarul Marian Capatana, acuzat de complicitate la trafic de influenta, a fost si el arestat preventiv pentru 30 de zile.

Scandalul a pornit saptamana trecuta, dupa ce miercuri seara au aparut inregistrari audio-video din care se intelege ca fratele presedintelui, Mircea Basescu, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni astfel incat Bercea Mondialu sa scape de inchisoare. Din inregistrari pare ca presedintele ar fi stiut despre demers.

Premierul Victor Ponta si alti lideri politici au cerut demisia presedintelui Traian Basescu, dupa aparitia inregistrarilor cu Mircea Basescu. Presedintele insa, intr-o declaratie publica, a spus ca, desi stia de problema fratelui sau, va prefera sa creada "varianta justitiei".

Marti, la audierile de la Parlament, directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Cristian Maior, a sustinut ca institutia pe care o conduce monitorizeaza activitatile desfasurate de Bercea Mondialu si de clanul sau inca din 2001. In plus, presedintele Traian Basescu a primit o informare in acest sens in 2009.

Directorul SRI a insistat asupra faptului ca presedintele Traian Basescu - alaturi de alti beneficiari la nivel central, printre care si membri ai Guvernului - a primit o informare pe aceasta tema la 29 octombrie 2009, insa aceasta nu continea absolut nimic despre relatia fratelui sau cu Bercea Mondialu.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Mircea Basescui stenograme Bercea Traian, #Mircea Basescu noi stenograme bani, #Mircea Traian Basescu stenograme negocieri , #Bercea Mondialu
Comentarii
Poza MUCALITUL
MUCALITUL
rank 5
Poza MUCALITUL
MUCALITUL
rank 5
Are familia mui Bercea Mondialu macar o chitanta, ca a plaiit