Motivare TB: Marian Capatana reprezinta un pericol public. Lasat liber, ar comite fapte penale

Joi, 17 Iulie 2014, ora 21:39
2037 citiri
Motivare TB: Marian Capatana reprezinta un pericol public. Lasat liber, ar comite fapte penale
Foto: Cronica Romana

Tribunalul Bucuresti (TB) arata, in motivarea deciziei de respingere a cererii de inlocuire a arestului formulate de Marian Capatana, ca acesta, odata pus in libertate, ar comite fapte penale sau ar declansa puternice reactii in randul opiniei publice, determinate de fapta pentru care este cercetat.

"Pericolul pentru ordinea publica reprezinta practic temerea ca, odata pus in libertate, inculpatul ar comite fapte penale ori ar declansa puternice reactii in randul opiniei publice, determinate de fapta pentru care este cercetat. (...) Existenta unui astfel de pericol este demonstrat in cauza, de prejudiciul adus interesului public de protectie a cetatenilor si autoritatilor statului de drept impotriva comiterii de infractiuni grave, dedus din modul de savarsire a faptelor", spune judecatorul de drepturi si libertati, in motivarea deciziei.

Magistratul subliniaza, in documentul citat, ca Marian Capatana are "o mentalitate periculoasa" asupra actului de justitie si a organelor implicate, dar si a altor institutii de cel mai inalt nivel in statul de drept, fapt ce duce la aparitia "sentimentului de insecuritate creat in randul cetatenilor onesti, o reactie prompta si eficienta din partea autoritatilor".

Noi inregistrari in cazul Mircea Basescu - Capatana, unui fiu al lui Bercea: Voi va faceti treburile si fraierul plateste?

"Evaluand imprejurarile concrete ale cauzei (inclusiv relatiile dintre inculpati si denuntatori, ascendentul primilor asupra celorlalti, interesul urmarit de catre cei care au sesizat autoritatile, anume acela al recuperarii banilor, posibilitatea influentarii lor) si conduita procesuala a inculpatului, judecatorul considera ca masura arestului preventiv este proportionala cu gravitatea acuzatiilor, prin raportare si la natura interesului public ocrotit", se mai arata in motivarea instantei.

In 10 iulie, Tribunalul Bucuresti a respins cererea lui Marian Capatana de inlocuire a arestului preventiv dispus in cazul acestuia in dosarul de trafic de influenta al lui Mircea Basescu. Sentinta data de Tribunalul Capitalei poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Cererea lui Marian Capatana de inlocuire a arestului preventiv, respinsa

Capatana si fratele presedintelui au facut cereri de inlocuire a arestului preventiv si la Tribunalul Constanta, unde se judeca dosarul de trafic de influenta. Acestea au fost respinse ca nefondate, miercuri, insa pot fi, si ele, contestate.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata luni, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial.

Dosarul a fost inregistrat la Sectia Penala a Tribunalului Constanta, in 14 iulie.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#motivare arestare Marian Capatana, #Marian Capatana pericol social, #Capatana Mircea Basescu , #arestat