Mircea Basescu vrea arest la domiciliu

Marti, 22 Iulie 2014, ora 14:54
2192 citiri
Mircea Basescu vrea arest la domiciliu

Mircea Basescu intentioneaza sa depuna o cerere de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Fratele presedintelui a fost vizitat, marti, de avocatul sau la Penitenciarul Poarta Alba, ajungand la concluzia ca urmatorul pas juridic pe care il vor face este sa depuna o cerere de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, transmite Antena 3.

Aparatorul lui Mircea Basescu va depune miercuri solicitarea, fiind o schimbarea de strategie din partea apararii, care a mizat pana acum pe inlocuirea arestarii preventive cu masura controlului judiciar.

Judecatorii Tribunalului Constanta au respins, miercurea trecuta, cererile de revocare a masurii preventive depuse de Mircea Basescu si Marian Capatana, cel care ar fi intermediat banii intre fratele presedintelui si familia lui Bercea Mondial. Magistratii au decis astfel ca inculpatii sa ramana in arest.

Mircea Basescu ramane in arest - cererea de eliberare a fost respinsa (Video)

Solicitarea lui Mircea Basescu ar fi trebuit sa fie judecata de catre magistratii de la Tribunalul Bucuresti, insa acestia si-au declinat competenta in favoarea Tribunalului Constanta, la solicitarea avocatului fratelui presedintelui si a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

De ce mai ramane Mircea Basescu in arestul din Bucuresti

Saptamana trecuta, procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe Mircea Basescu si Marian Capatana, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit o suma de ordinul sutelor de mii de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial.

Dosarul cu numarul 5412/118/2014, in care apar ca inculpati Mircea Basescu si Marian Capatana, a fost inregistrat la Sectia Penala a Tribunalului Constanta cu data de 14 iulie, iar primul termen de judecata a fost stabilit pentru miercuri, 16 iulie.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in stare de arest, pe Mircea Basescu pentru trafic de influenta si pe Marian Adrian Capatana pentru complicitate la aceasta infractiune.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Mircea Basescu arest domiciliu, #Mircea Basescu arest preventiv, #Mircea Basescu DNA , #arestat