Mircea Basescu, tot dupa gratii - decizie definitiva

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 11:40
1794 citiri
Mircea Basescu, tot dupa gratii - decizie definitiva
Foto: Arhiva (Antena3)

Mircea Basescu si Marian Capatina raman in arest preventiv, au decis, joi, magistratii Curtii de Apel Constanta, care au mentinut astfel hotararea Tribunalului Constanta.

Magistratii Tribunalului Constanta au constatat, luni, legalitatea si temeinicia masurii arestarii preventive fata de Mircea Basescu si Marian Capatina, trimisi in judecata in dosarul privind mita primita de la familia lui Bercea Mondial, si au respins ca nefondata solicitarea avocatilor de inlocuire a acesteia cu masura preventiva a arestului la domiciliu.

Decizia luata luni de Tribunalul Constanta nu a fost definitiva si a fost contestata de aparatorii celor doi la Curtea de Apel Constanta. Cauza s-a judecat miercuri, iar instanta a ramas in pronuntare pentru joi, cand judecatorii au respins contestatiile depuse de cei doi. Decizia de joi a magistratilor Curtii de Apel este definitiva.

Mircea Basescu ramane dupa gratii

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati preventiv in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului.

Fratele presedintelui, acuzat de interventii in justitie

Cei doi au fost trimisi in judecata in 14 iulie, in stare de arest preventiv, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial.

Mircea Basescu nu reuseste sa iasa de dupa gratii

Potrivit procurorilor, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca fratele presedintelui va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea dosarului in care Bercea era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot, dar si pentru alte cereri incidente in acea cauza.

Ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Capatana si suma de 350.000 de euro, in acelasi scop.

Mircea Basescu, interviu din inchisoare: Nu mi se trage de la fini, e mana altcuiva. S-a umblat pe inregistrari

Anchetatorii sustin ca, din suma totala de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Capatana, Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro.

Marian Capatana este acuzat ca si-a insusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiti de la Florin Anghel, pentru ca ar fi mijlocit remiterea banilor.

In cauza a fost instituit sechestrul asigurator pe bunuri imobile aflate in proprietatea lui Mircea Basescu si Marian Capatana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mircea Basescu ramane arest, #Mircea Basescu arest preventiv, #Mircea Basescu Bercea Mondial , #arestat