Mircea Basescu ramane in arest preventiv

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 17:09
2256 citiri
Mircea Basescu ramane in arest preventiv

Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest preventiv, dupa ce Curtea de Apel Constanta a respins, vineri, solicitarea lor de inlocuire a acestei masuri cu controlul judiciar, informeaza B1TV.

Fratele presedintelui si-a prezentat, vineri, pozitia in fata magistratilor, sustinandu-si inca o data nevinovatia si incercand sa convinga instanta ca poate fi judecat si sub control judiciar.

"A sustinut ca este nevinovat si nu recunoaste nicio acuzatie. Am sustinut motivat admiterea contestatiei. Am invocat lipsa de temeinicie a incheierii. Mai concret, in incheierea pronuntata judecatorul de Camera preliminara sustine ca aceasta masura preventiva nu a depasit o durata rezonabila, or acest lucru nu se regaseste intre conditiile de mentinere a arestului preventiv", a spus Nelu Tasca, avocatul lui Mircea Basescu, informeaza Mediafax.

El a mai precizat ca Mircea Basescu a spus in fata instantei ca ar fi gresit sa fie discriminat si sa nu i se acorde aceleasi drepturi ca tuturor cetatenilor.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati preventiv in data de 20 iunie pentru o perioada de 30 de zile, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului.

Miercuri, mandatele au fost prelungite de judecatori de la Curtea de Apel Constanta.

Mircea Basescu ramane in arest - cererea de eliberare a fost respinsa (Video)

Mircea Basescu, trimis in judecata de DNA

Luni, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Mircea Basescu si Marian Capatana, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial.

Dosarul cu numarul 5412/118/2014, in care apar ca inculpati Mircea Basescu si Marian Capatana, a fost inregistrat la Sectia Penala a Tribunalului Constanta cu data de 14 iulie, iar primul termen de judecata a fost stabilit pentru miercuri, 16 iulie.

Mircea Basescu, trimis in judecata de DNA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in stare de arest, pe Mircea Basescu pentru trafic de influenta si pe Marian Adrian Capatana pentru complicitate la aceasta infractiune.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Mircea Basescu ramane arest preventiv , #arestat