Mircea Basescu ramane in arest

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 17:05
7008 citiri
Mircea Basescu ramane in arest
Foto:Arhiva

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, vineri, ca Mircea Basescu va fi judecat pentru trafic de influenta in stare de arest preventiv. Decizia CAB este definitiva.

"Vom respecta decizia instantei si cu toti colegii cu care colaboram in sprijinirea domnului Basescu vom lua decizii in viitor", a declarat la postul Digi24 avocatul lui Mircea Basescu, Nelu Tasca.

Mircea Basescu si Marian Capatana, celalalt inculpat in dosar, au fost adusi incatusati, la ora 8:30 dimineata, in fata magistratilor care au judecat contestatia depusa la arestul preventiv. Dupa cateva ore, cei doi au fost urcati in duba si dusi inapoi in arestul Politiei Capitalei, unde au asteptat pronuntarea instantei.

Inainte ca magistratii sa se pronunte, avocatul lui Mircea Basescu le-a spus jurnalistilor prezenti la CAB ca acesta nu a dat nici astazi declaratii, in timp ce el a sustinut ca arestarea este nelegala si netemeinica.

Avocatul lui Mircea Basescu: Arestarea preventiva este nelegala si netemeinica

La randul sau, Marian Capatana, intermediarul afacerii in care au fost implicati Mircea Basescu si Bercea Mondialu, le-a spus, vineri, jurnalistilor ca intreg scandalul este o "facatura" pusa la cale de Dan Voiculescu.

Fratele presedintelui a fost retinut, joi, 19 iunie, dupa mai multe ore de audieri in calitate de suspect, el fiind acuzat de familia lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondialu, ca a luat sute de mii de euro pentru a interveni pe langa magistrati ca sa il scape de inchisoare, ceea ce nu s-a intamplat.

A doua zi, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva a lui Mircea Basescu si a complicelui sau, Marian Capatana, iar avocatii celor doi au contestat imediat decizia.

Mircea Basescu, arestat pentru ca voia sa vanda libertatea ca o marfa

Mircea Basescu, Marian Capatana, dar si trei dintre membrii familiei Anghel - Izaura, Florin si Sandu - au fost audiati joi la DNA timp de mai multe ore. Avocatul fratelui presedintelui a declarat ca acesta s-a prevalat de dreptul la tacere, in schimb familia Anghel a dat numeroase declaratii in care a denigrat intreg sistemul de justitie.

Mircea Basescu si Bercea Mondialu, audiati la DNA

Mircea Basescu a refuzat sa manance in prima din cele 8 zile petrecute in arestul Politiei Capitalei, unde a fost vizitat de avocat, sotie si de fiica.

Acuzatii: Fratele presedintelui s-a folosit de numele lui Traian Basescu

Mircea Basescu s-ar fi folosit de calitatea de membru al familiei prezidentiale si de numele sefului statului, in cazul lui Bercea Mondialu, se arata in referatul procurorilor DNA privind solicitarea arestarii preventive.

Procurorii DNA sustin ca este clar, din inregistrarile facute publice miercuri seara, ca Mircea Basescu si Marian Capatana s-au folosit de numele presedintelui si ca fratele sefului statului a primit bani pentru a interveni la Traian Basescu.

In plus, se mai precizeaza ca Mircea Basescu s-a folosit de calitatea de membru al familiei prezidentiale pentru a da credibilitate afirmatiilor privind influenta sau pretinsa influenta pe care ar putea sa o abia la magistratii care se ocupa de dosarul lui Bercea Mondialu.

Procurorii au precizat, in ordonanta de retinere, ca "exista probe si indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila" ca Mircea Basescu, in perioada februarie 2011 - februarie 2012, a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar.

Noi stenograme cu Mircea Basescu: Amenintari cu moartea ale fiului lui Bercea

In schimbul celor 250.000 de euro, Mircea Basescu a promis ca va interveni pe langa magistratii care se ocupa de cazul "tatalui denuntatorului", adica Bercea Mondialu, pentru "a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate".

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Mircea Basescu arestat, #Mircea Basescu Bercea, #Mircea Basescu retinut , #arestat