Mircea Basescu primeste o veste buna de la tribunal

Joi, 18 Iunie 2015, ora 10:43
3972 citiri
Mircea Basescu primeste o veste buna de la tribunal
Foto: Realitatea TV (Arhiva)

Mircea Basescu ar putea scapa de arestul la domiciliu, masura fiind inlocuita joi cu cea a controlului judiciar, potrivit unei decizii luate de judecatorii de la Tribunalul Constanta.

Hotararea, care nu este definitiva, a fost luata in dosarul in care fratele fostului presedinte Traian Basescu este acuzat ca ar fi primit mita de la familia interlopului Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, transmite Antena 3.

Avocatul lui Mircea Basescu: Arestarea preventiva este nelegala si netemeinica

Instanta a ramas in pronuntare inca de miercuri, cand avocatii lui Mircea Basescu au cerut renuntarea la arestul la domiciliu sau inlocuirea cu masura controlului judiciar.

"Am solicitat instantei sa constate incetarea de drept a masurii preventive a arestului la domiciliu raportandu-ne la decizia Curtii Constitutionale 361 publicata vineri. Decizia Curtii Constitutionale vizeaza neconstitutionalitatea textului 222 din Codul de Procedura Penala care nu prevede o durata maxima a arestului la domiciliu, asa cum celelalte masuri preventive prevad.

In raportare la acest aspect si parerea noastra este ca la momentul de fata s-ar impune incetarea de drept. In masura in care instanta va aprecia, am cerut si inlocuirea cu controlul judiciar, masura oportuna la acest moment. In subsidiar am cerut inlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Instanta a ramas in pronuntare", a declarat miercuri, la Tribunalul Constanta, avocatul Constantin Gudu.

De ce arestul la domiciliu pe termen nelimitat este neconstitutional - motivare CCR

Mircea Basescu si presupusul sau complice Marian Capatana au fost arestati preventiv de catre DNA pe data de 20 iunie, sub acuzatia de trafic de influenta.

Procurorii anticoruptie sustin ca, prin intermediul lui Capatana, Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe langa judecatori, care ar fi trebuit sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial. La randul sau, Marian Capatana este acuzat ca si-a insusit 350.000 de euro din suma totala de 600.000 de euro data mita.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Mircea Basescu scapa arest, #Mircea Basescu control judiciar , #arestat