Mircea Basescu, prima reactie dupa condamnare: Sunt stupefiat, nu pot in cugetul meu sa fiu impacat (Video)

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 10:027151 citiri
Mircea Basescu, prima reactie dupa condamnare: Sunt stupefiat, nu pot in cugetul meu sa fiu impacat (Video)
Foto: Captura Antena 3

Mircea Basescu, fratele fostului presedinte Traian Basescu, s-a declarat surprins de sentinta de condamnare la patru ani de inchisoare cu executare pronuntata vineri dimineata, in prima instanta, de Tribunalul Constanta, in dosarul in care sunt implicati membrii familiei lui Bercea Mondial.

"Marturisesc ca ma surprinde decizia in prima instanta a judecatorilor de la Tribunalul Constanta, dar asta este. E o sentinta pronuntata de instanta si o respectam si evident o vom ataca cu apel la instanta superioara. In rest, efectiv sunt stupefiat pentru ca Bercea si familia lui nu a spus niciodata, pe parcursul anchetelor si al audierilor in instanta, ca mi-a dat mie banii, ci lui Marian Capatana. Capatana, la randul lui a recunoscut intr-o prima parte a procesului ca a primit banii.

Cati bani au fost nu a reiesit niciodata clar din declaratiile familiei Bercea. Cand s-a vorbit despre 600.000 de dolari, cand 700.000 sau chiar un milion de dolari. Apoi Capatana si-a schimbat declaratia si am ajuns acum eu sa fiu condamnat pentru trafic de influenta. Este o sentinta pe care o voi ataca, dar nu pot in cugetul meu sa fiu impacat si sa spun ca s-a facut dreptate, dupa cum am aratat", a declarat Mircea Basescu in exclusivitate pentru Agerpres.

Mircea Basescu, 4 ani de inchisoare cu executare - sentinta nu este definitiva

Magistratii Tribunalului Constanta au decis, vineri, condamnarea lui Mircea Basescu la 4 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si a lui Marian Capatana la 3 ani de detentie pentru complicitate la trafic de influenta, in dosarul in care sunt implicati membrii familiei lui Bercea Mondial.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News