Mircea Basescu poate fi eliberat conditionat. Decizia nu e definitiva

Joi, 06 Octombrie 2016, ora 14:055220 citiri
Mircea Basescu poate fi eliberat conditionat. Decizia nu e definitiva
Foto: captura video Antena3

Mircea Basescu poate fi eliberat conditionat, a hotarat Judecatoria Medgidia, care a acceptat astfel cererea depusa de fratele fostului presedinte Traian Basescu.

Decizia nu este insa executorie, nefiind definitiva.

Dupa ce judecatorii isi vor motiva decizia, urmeaza ca procurorii DNA sa decida daca vor face sau nu contestatie, informeaza Digi24. In primul caz, contestatia va fi judecata la Tribunalul Constanta. Pana atunci, Mircea Basescu ramane in spatele gratiilor.

In cererea de eliberare conditionata acesta a precizat ca are peste 60 de ani, putand sa execute doar o treime din pedeapsa, potrivit legii. In plus, el a stat deja 1 an in arest preventiv sau la domiciliu si a avut o buna purtare in penitenciar.

In data de 16 iunie, Mircea Basescu a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca a luat mita de la familia lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial.

Inainte de condamnare, Mircea Basescu a mai stat 5 luni in arest preventiv si apoi alte 7 luni in arest la domiciliu, dupa care a fost pus pentru o perioada sub control judiciar.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News