Mircea Basescu afla daca isi petrecere urmatoarea luna in arest - instanta, in pronuntare

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 20:39
3250 citiri
Mircea Basescu afla daca isi petrecere urmatoarea luna in arest - instanta, in pronuntare

Sedinta de judecata a arestarii preventive a lui Mircea Basescu s-a terminat, vineri seara, in jurul orei 20:00, iar instanta de la Tribunalul Bucuresti a ramas in pronuntare.

Astfel, fratele presedintelui va afla in scurt timp daca va fi cercetat in stare de libertate sau va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, dupa cum au cerut procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), transmite B1 TV.

Mandatul de retinere pe numele lui Mircea Basescu a expirat la ora 19:05, insa sedinta de judecata nu se terminase pana la acea ora.

Fratele presedintelui a fost retinut pentru 24 de ore, joi seara, de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Fratele presedintelui a pledat nevinovat, vineri, in fata judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti. El a dat declaratii in fata judecatorilor, dar a spus ca nu recunoaste acuzatiile de trafic de influenta care i se aduc.

Mircea Basescu a pledat nevinovat in fata judecatorilor

Mircea Basescu a fost adus in jurul orei 14:00 la sediul instantei, iar dezbaterea cazului sau a inceput la ora 14:30. In jurul orei 14:55, sedinta s-a suspendat, reluandu-se la ora 15:30.

Referat DNA: Fratele presedintelui s-a folosit de numele lui Traian Basescu

Mircea Basescu s-ar fi folosit de calitatea de membru al familiei prezidentiale si de numele sefului statului, in cazul lui Bercea Mondialu, se arata in referatul procurorilor DNA privind solicitarea arestarii preventive.

Referat DNA: Mircea Basescu s-a folosit de numele presedintelui si a primit bani

Fratele presedintelui este acuzat de fiul lui Bercea Mondialu de trafic de influenta in unul dintre cele mai scandaloase dosare in care este implicata familia Basescu.

Procurorii au precizat, in ordonanta de retinere, ca "exista probe si indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila" ca Mircea Basescu, in perioada februarie 2011 - februarie 2012, a primit suma de 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondialu, Florin Anghel, prin intermediarul Marian Capatana.

In schimbul celor 250.000 de euro, continua comunicatul DNA, Mircea Basescu a promis ca va interveni pe langa magistratii care se ocupa de cazul "tatalui denuntatorului", adica Bercea Mondialu, pentru "a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate".

Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, retinut pentru 24 de ore

Mircea Basescu a depus un denunt pentru santaj, la sfarsitul lunii mai, dupa ce a fost amenintat cu divulgarea unor informatii compromitatoare daca nu plateste suma de 280.000 de euro. Cel care l-ar fi santajat pe Mircea Basescu este ginerele lui Bercea Mondialu, Marius Constantin. In dosar este cercetat si fiul lui Bercea Mondialu, Florin Anghel.

Ulterior, pe 13 iunie, Florin Anghel a depus si el o plangere penala impotriva fratelui presedintelui, prin intermediul avocatului sau, Pavel Abraham, acuzandu-l de trafic de influenta, inselaciune si inducerea in eroare a organelor judiciare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Mircea Basescu instanta pronuntare, #Mircea Basescu tribunal, #Mircea Basescu retinut , #retinut