Mircea Basescu a fost eliberat

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 14:48
8519 citiri
Mircea Basescu a fost eliberat
Foto: Arhiva Ziarul Financiar

Mircea Basescu, fratele presedintelui in functie, a fost eliberat din arest preventiv, miercuri dupa-amiaza.

Eliberarea vine in urma deciziei magistratilor de la Curtea de Apel Constanta de a inlocui arestul preventiv cu arest la domiciliu. Decizia este una definitiva.

Mircea Basescu nu a facut niciun fel de declaratii la iesirea de la Politia Capitalei, avocatul sau explicand ca nu are voie sa vorbeasca cu presa. Fratele sefului de stat a plecat spre Politia Constanta.

In arest la domiciliu a fost plasat si Marian Capatana, intermediarul din dosarul in care Mircea Basescu este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit in justitie pentru a-l scapa de inchisoare pe Bercea Mondial. El a fost eliberat, la scurt timp dupa Mircea Basescu, din Penitenciarul Poarta Alba.

A fost pentru a 21-a oara cand avocatii lui Mircea Basescu si Marian Capatana le-au cerut magistratilor sa ii elibereze.

Reprezentantul legal al fratelui presedintelui a motivat marti, ca de fiecare data, ca Mircea Basescu nu a avut cum sa studieze dosarul in care este acuzat ca ar fi intervenit in justitie pentru eliberarea lui Bercea Mondial din inchisoare, intrucat a fost retinut, iar apoi arestat, la scurt timp de la prezentarea inregistrarilor furnizate de familia lui Sandu Anghel de catre posturile de televiziune.

De asemenea, avocatul Nelu Tasca a precizat ca Mircea Basescu trebuie sa isi construiasca apararea si nu poate face acest lucru daca se afla in arest preventiv.

Mircea Basescu si presupusul sau complice Marian Capatana au fost arestati preventiv de catre DNA pe data de 20 iunie, sub acuzatia de trafic de influenta.

Procurorii anticoruptie sustin ca, prin intermediul lui Capatana, Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe langa judecatori, care ar fi trebuit sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial. La randul sau, Marian Capatana este acuzat ca si-a insusit 350.000 de euro din suma totala de 600.000 de euro data mita.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Mircea Basescu eliberat arest , #arestat