Mircea Basescu a ajuns la DNA: Hai, dati-o incolo de treaba!

Joi, 19 Iunie 2014, ora 18:00
5630 citiri
Mircea Basescu a ajuns la DNA: Hai, dati-o incolo de treaba!

Mircea Basescu a ajuns la sediul DNA Bucuresti, joi, cu cateva minute inainte de ora 18.00, cand a fost citat in calitate de suspect in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Fratele presedintelui nu a facut nicio declaratie la intrarea in cladirea in care urmeaza sa fie audiat, fiind acuzat de fiul lui Bercea Mondialu de trafic de influenta in unul dintre cele mai scandaloase dosare in care este implicata familia Basescu.

In momentul in care Mircea Basescu s-a dat jos din masina, jurnalistii si cameramanii au inceput sa se imbranceasca, in incercarea de a obtine declaratii si imagini cu fratele presedintelui.

Dupa ce a fost inghesuit de ziaristi langa peretele sediului DNA, Mircea Basescu i-a rugat sa il lase sa treaca. "Stati, mai, oameni buni. Hai, dati-o incolo de treaba!", au fost singurele afirmatii ale acestuia.

Mircea Basescu, audiat la DNA

Mircea Basescu a fost citat, joi dupa-amiaza, la ora 18.00, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Capitala, pentru a da explicatii in dosarul in care este acuzat de fiul lui Bercea Mondialu, Florin Anghel, de trafic de influenta. Dosarul a fost preluat, marti, de filiala centrala a Directiei, de la DNA Constanta.

Joi a fost adus la audieri si Bercea Mondialu, din arest, in dosarul in care Mircea Basescu il acuza de santaj pe fiul sau. Acesta l-ar fi amenintat pe fratele presedintelui ca va divulga inregistrari compromitatore daca nu ii da o suma de ordinul sutelro de mii de euro.

In schimb, Mircea Basescu este suspectat de trafic de influenta, inselaciune si inducerea in eroare a organelor judiciare in acest caz.

Audierile de joi au loc in contextul in care, miercuri seara, au aparut inregistrari audio-video din care se intelege ca fratele presedintelui ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni astfel incat Bercea Mondialu sa scape de inchisoare. Din inregistrari pare ca presedintele ar fi stiut despre demers.

Mircea Basescu: Am vorbit cu fratele meu, e foarte suparat. Nu am luat bani pentru eliberarea lui Bercea

Mircea Basescu neaga acuzatiile

Mircea Basescu a declarat, joi dimineata, ca a vorbit cu fratele lui, presedintele Traian Basescu, de cand a inceput acest scandal si acesta este foarte suparat, precizand ca el nu a luat niciun ban de la familia lui Bercea Mondialu si nu a incercat sa intervina pentru eliberarea acestuia.

Basescu stia de problema fratelui de anul trecut: Il acuz pentru anturajul in care a intrat

La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca stia de problemele fratelui sau inca de anul trecut, insa a precizat ca va crede varianta finala a justitiei si nu cea a lui Mircea Basescu, privind scandalul cu familia lui Bercea Mondialu.

Seful statului a spus ca nu il acuza pe fratele sau decat pentru anturajul in care a intrat. Totodata, presedintele a facut un apel la orice politist, procuror sau judecator implicat in cazul condamnarii lui Bercea Mondialu sa faca publica orice interventie a sefului statului in acest caz, daca ar fi existat.

D.T.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Mircea Basescu DNA, #Mircea Basescu suspect, #MIrcea Basescu Bercea Mondialu, #Mircea Basescu trafic influenta , #DNA