Judecatorii amana sentinta in dosarul in care este implicat Mircea Basescu

Luni, 21 Decembrie 2015, ora 13:12
2479 citiri
Judecatorii amana sentinta in dosarul in care este implicat Mircea Basescu
Foto: Tribunalul Constanta

Magistratii Tribunalului Constanta au amanat, luni, pentru 4 ianuarie, pronuntarea sentintei in procesul lui Mircea Basescu si al lui Marian Capatana, in care cei doi sunt acuzati de trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta, in dosarul in care sunt implicati membri ai familiei lui Bercea Mondial.

Sentinta pe care o vor da judecatorii poate fi atacata la Curtea de Apel.

La ultimul termen de judecata in proces, procurorii DNA au cerut instantei aplicarea de pedepse la inchisoare cu executare pentru ambii inculpati, in cazul lui Mircea Basescu fiind solicitata pedeapsa maxima prevazuta de lege.

Totodata, DNA a cerut confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Basescu si de 350.000 de euro de la Capatana.

Avocatii lui Mircea Basescu au solicitat achitarea clientului lor, sustinand ca nu exista probe din care sa reiasa ca a facut trafic de influenta, iar in cazul unei condamnari, au cerut sa fie cu suspendare sub supraveghere.

DNA cere inchisoare cu executare pentru Mircea Basescu si Marian Capatana. Instanta amana pronuntarea

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata in iunie 2014 de catre procurorii DNA, pentru trafic de influenta si respectiv complicitate la trafic de influenta, iar in luna noiembrie a aceluiasi an a inceput derularea procesului.

Dupa ce au fost cercetati in stare de arest preventiv, judecatorii au inlocuit respectiva masura cu cea a arestului la domiciliu si, ulterior, cu cea a controlului judiciar.

Potrivit DNA, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal acestuia (Sandu Anghel), precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#sentina Mircea Basescu, #tribuna Mircea Basescu, #dosar Mircea Basescu , #santaj
Comentarii
Poza IoandinChicago
IoandinChicago
rank 5
Cred ca sunt condamnati cu executare.