Intermediarul din dosarul Bercea-Basescu: Voiculescu a dat un milion de euro pentru declansarea scandalului

Marti, 01 Iulie 2014, ora 22:56
21566 citiri
Intermediarul din dosarul Bercea-Basescu: Voiculescu a dat un milion de euro pentru declansarea scandalului
Foto: Arhiva

Marian Capatana, presupusul intermediar al mitei pe care ar fi luat-o Mircea Basescu, fratele presedintelui, a declarat marti, in instanta, ca Dan Voiculescu ar fi implicat in acest dosar.

Capatana a spus, la Tribunalul Bucuresti, ca Dan Voiculescu ar fi platit un milion de euro pentru declansarea acestui scandal.

Presupusul intermediar le-a spus magistratilor ca a fost contactat de Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, in perioada martie-aprilie 2013, potrivit Realitatea TV.

Dan Voiculescu ar fi dat un milion de euro, potrivit lui Capatana, pentru ca cel din urma sa spuna ca banii au ajuns la presedintele Traian Basescu.

Capatana a mai declarat, marti, in fata instantei, ca Bercea Mondial ar fi discutat personal cu Dan Voiculescu despre aceasta marturie mincinoasa.

Mircea Basescu, judecatorilor: Nu am vazut banii de la familia lui Bercea Mondial, doar punga

De altfel, Capatana le-a spus si vineri, jurnalistilor, ca intreg scandalul este o "facatura" pusa la cale de Dan Voiculescu.

"Suntem nevinovati total, e o facatura a lui Voiculescu. Am luat bani imprumut, am vrut sa ii folosesc la AVERSA si nu i-am mai folosit", le-a spus Marian Capatana jurnalistilor, inainte de a intra in duba cu care urma sa fie dus in arestul Politiei Capitalei.

Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pe 20 iunie, dupa ce fusese retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. De asemenea, intermediarul Marian Capatana, acuzat de complicitate la trafic de influenta, a fost si el arestat preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii DNA sustin ca este clar, din inregistrarile facute publice pe 18 iunie, ca Mircea Basescu si Marian Capatana s-au folosit de numele presedintelui si ca fratele sefului statului a primit bani pentru a interveni la Traian Basescu.

In plus, se mai precizeaza ca Mircea Basescu s-a folosit de calitatea de membru al familiei prezidentiale pentru a da credibilitate afirmatiilor privind influenta sau pretinsa influenta pe care ar putea sa o abia la magistratii care se ocupa de dosarul lui Bercea Mondialu.

Procurorii au precizat, in ordonanta de retinere, ca "exista probe si indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila" ca Mircea Basescu, in perioada februarie 2011 - februarie 2012, a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar.

In schimbul celor 250.000 de euro, continua comunicatul DNA, Mircea Basescu a promis ca va interveni pe langa magistratii care se ocupa de cazul "tatalui denuntatorului", adica Bercea Mondialu, pentru "a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate".

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Capatana Voiculescu dosar Mircea Basescu, #Capatana acuza Mircea Basescu, #Capatana acuzatii Mircea Basescu, #Mircea Basescu arestat DNA , #DNA