"Inculpatul Basescu Traian" apare de 3 ori in motivarea condamnarii fratelui

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 19:15
6775 citiri
"Inculpatul Basescu Traian" apare de 3 ori in motivarea condamnarii fratelui
Foto: Arhiva Ziare.com

Numele fostului presedinte Traian Basescu figureaza cu titulatura de "inculpat" in motivarea deciziei definitive prin care fratele sau, Mircea Basescu, a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare.

Judecatorii Curtii de Apel Constanta care au intocmit documentul folosesc de trei ori numele fostului presedinte al tarii insotit de expresia "inculpatul". Este vorba, bineinteles, despre o eroare... de fapt, de trei erori.

In locul numelui presedintelui trebuia sa se regaseasca numele fratelui acestuia, Mircea Basescu, scrie News.ro, care a obtinut in exclusivitate motivarea.

Iata cele trei pasaje in care apare numele lui Traian Basescu:

  • " (...) inculpatul Basescu Traian a acceptat si primit suma de 250.000 euro, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei privind infractiunea comisa de Anghel Sandu, pentru a obtine o solutie favorabila acestuia, de punere in libertate sau de condamnare la o pedeapsa mai blanda, beneficiind de ajutorul inculpatului Capatina Marian Adrian (...) ".
  • "Potrivit declaratiei denuntatorului, inculpatul Basescu Traian s-a asigurat ca va face tot posibilul pentru ca tatal sau sa fie pus in libertate, urmand sa intervina la fratele sau, care la acea data era Presedintele Romaniei (...) ".
  • "In cuprinsul plangerii penale, facand trimitere si la continutul discutiei inregistrate in mediul ambiental, denuntatorul Anghel Florin arata ca inculpatul Basescu Traian s-a angajat sa intervina in favoarea tatalui sau, cu prilejul unei intalniri ce s-a derulat intr-un birou din Municipiul Constanta si pe care denuntatorul a inregistrat-o cu telefonul mobil".

Avocatul lui Mircea Basescu a vorbit despre aceasta situatie, spunand ca "Traian Basescu nu a avut nicio calitate in acest dosar, cu atat mai putin cea de inculpat".

"Nu pot sa-mi explic existenta numelui presedintelui in motivare decat privind acest dosar ca fiind unul cu conotatie politica, pentru ca nu imi explic de ce un judecator al Curtii de Apel, chemat sa verifice decizia unei instante de fond si sa clarifice niste evenimente juridice, poate face astfel de afirmatii intr-o motivare de hotarare. Este ceva ce ma depaseste", a precizat avocatul.

Intrebat daca exista posibilitatea ca judecatorii sa fi incurcat din greseala numele, avocatul a raspuns: "Eroare materiala cu privire la nume? Nu cred asa ceva. Sa explice domnul judecator de ce dormea cu domnul Traian Basescu in gand. Era pus sa judece dosarul lui Mircea Basescu, sa verifice probatoriul din fond, iar de altfel ne-a lipsit de orice proba in apel cu exceptia catorva inscrisuri. Din punctul meu de vedere, este ceva de neexplicat si mai ales de nepermis".

De asemenea, intr-un raspuns la solicitarea News.ro, DNA a mentionat ca, "in acest moment, persoana la care faceti referire (Traian Basescu - n.red.) nu are calitatea de suspect sau inculpat in vreun dosar aflat pe rolul DNA - Serviciul Teritorial Pitesti".

Mircea Basescu a fost condamnat definitiv, in 16 iunie, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care a fost judecat pentru ca ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe langa magistrati pentru solutionarea unui proces care il viza pe Sandu Anghel.

Curtea de Apel Constanta a pastrat astfel decizia data initial de tribunal.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Traian Basescu motivare Mircea Basescu, #Traian Basescu inculpat motivare , #inchisoare
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Inculpatul Marinat apare de 3 ori in motivarea condamnarii fratelui
Poza Sulampahar
Sulampahar
rank 4
Amatorismul procurorilor in plina splendoare,