Fiul lui Bercea Mondial a primit 9 ani de inchisoare pentru santajarea lui Mircea Basescu - definitiv

Joi, 09 Martie 2017, ora 16:1915689 citiri
Fiul lui Bercea Mondial a primit 9 ani de inchisoare pentru santajarea lui Mircea Basescu - definitiv
Foto: Arhiva Ziare.com

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, la 9 ani si 3 luni de inchisoare, pentru santajarea fratelui lui Traian Basescu, Mircea Basescu.

Decizia in acest caz este definitiva, informeaza Digi 24. De asemenea, alti trei membri ai familiei Anghel au primit condamnari cu suspendare.

Astfel, Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, a fost condamnata la 2 ani si 5 luni de inchisoare cu suspendare, precum si la munca in folosul comunitatii.

Fanica Anghel, sotia lui Bercea Mondial, a fost condamnata la 2 ani si o luna de inchisoare cu suspendare, precum si la munca in folosul comunitatii, iar fiul mai mic al lui Bercea Mondial, Grinica Ion, a primit 7 luni de inchisoare cu suspendare.

Prima sentinta in acest caz a fost data in luna octombrie 2015, de Tribunalul Constanta, insa ulterior judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis cererea de stramutare a procesului, de la Curtea de Apel Constanta la Curtea de Apel Bucuresti.

In acest dosar, Florin Anghel i-ar fi cerut fratelui lui Traian Basescu 280.000 de euro, in luna noiembrie 2013, pentru a nu dezvalui informatii compromitatoare despre el si familia sa.

Ulterior, in anul 2014, membrii familiei Anghel l-ar fi amenintat si pe unul dintre martori, Marian Capatana, tot pentru a cere suma de 280.000 de euro, si au mers din nou la Mircea Basescu pentru a-l determina sa le dea banii.

Amintim ca Mircea Basescu a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare, pe 16 iunie 2016, pentru trafic de influenta, in dosarul in care este implicata si familia lui Bercea Mondial.

Fratele lui Traian Basescu a fost acuzat ca a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial, pentru a interveni pe langa judecatori, astfel incat acestia sa dispuna o solutie favorabila intr-un dosar pentru tentativa de omor.

Luna trecuta, Judecatoria Medgidia a decis ca Mircea Basescu poate iesi din inchisoare, insa DNA a atacat decizia la Tribunalul Constanta.

F.N.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News