Familia lui Bercea Mondial, condamnari la ani grei de inchisoare pentru santajarea lui Mircea Basescu (Video)

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 13:269886 citiri
Familia lui Bercea Mondial, condamnari la ani grei de inchisoare pentru santajarea lui Mircea Basescu (Video)
Foto: Arhiva Antena1

Mai multi membri ai familiei lui Sandu Anghel (foto), cunoscut ca Bercea Mondial, au primit, joi, condamnari la ani grei de inchisoare cu executare in dosarul in care au fost judecati pentru santajarea lui Mircea Basescu, fratele fostului presedinte Traian Basescu.

Tribunalul Constanta a decis ca Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, va avea de executat 12 ani, 11 luni si 20 de zile de inchisoare, Izaura Anghel (fiica lui Bercea Mondial), a primit o pedeapsa de 4 ani, 5 luni si 10 zile de inchisoare cu executare, Marius Constantin (ginerele), va executa 4 ani si sase luni, Fanica Anghel (sotia), va ispasi 3 ani si 9 luni in inchisoare, iar minorul Grinica Anghel (fiul mai mic) a primit o masura educativa neprivativa de libertate de 6 luni.

Decizia nu este definitiva.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in data de 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-a cerut lui Mircea Basescu 280.000 de euro, amenintandu-l ca, in caz contrar, vor fi dezvaluite in presa informatii compromitatoare despre acte de coruptie in care ar fi fost implicat atat el, cat si familia sa.

Stenograme din dosarul in care Mircea Basescu il acuza pe Bercea Mondial de santaj

Sotia lui Mircea Basescu: Familia Anghel ne-a amenintat ca ne face de ras, daca nu primeste banii

Procurorii mai spun ca in data de 26 martie 2014, Florin Anghel, impreuna cu mama sa, Fanica, l-au amenintat si pe Marian Capatana, martor in dosar, pentru a-l forta sa le dea suma de 280.000 de euro, o alta varianta fiind transferarea averii in proprietatea lor.

Ginerele lui Sandu Anghel: Mircea Basescu a primit 600.000 euro pentru eliberarea lui Bercea

Mircea Basescu a cerut daune de un milion de euro de la familia lui Bercea Mondial

Mai mult, in zilele de 26 mai si 29 mai, Izaura Anghel, concubinul ei, Marius Constantin, si fratele ei mai mic, Grinica Ion Anghel, au mers la Mircea Basescu cu scopul de a-l determina sa dea cei 280.000 de euro.

Mircea Basescu a anuntat procurorii, iar acestia i-au prins in flagrant pe membrii familiei Anghel, in timp ce primeau 10.000 de euro din suma ceruta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
niculaeda
rank 5
MosGerila
rank 5
A primit satra lui Mondialu o maciuca in cap? Cu atat mai bine.