Cumnata lui Basescu: Sotul meu e cinstit! Presedintele nu a vorbit ca un frate

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 10:42
12984 citiri
Cumnata lui Basescu: Sotul meu e cinstit! Presedintele nu a vorbit ca un frate
Foto: Digi24

Doinita Basescu, sotia lui Mircea Basescu si cumnata presedintelui, sustine ca sotul sau este "cinstit", iar declaratiile de joi ale lui Traian Basescu au fost facute din postura de presedinte, nu din cea de frate.

"Vreau sa spun ca sotul meu e cinstit si corect, nu ar face niciodata lucrurile care i se reproseaza acuma. In niciun caz nu poate fi vorba de vinovatie, il cunosc foarte bine si asa cum il stiu eu, nu ar putea face aceste lucruri", le-a spus Doinita Basescu jurnalistilor.

Intrebata daca ea crede ca sotul sau va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, Doinita Basescu a spus ca isi asteapta sotul acasa, asa cum a facut-o de atatea ori.

Mircea Basescu, scos din DNA pe usa din spate, cu mainile incatusate

"Eu sunt inginer, nu ma pricep la legi, pana acum m-a ferit Dumnezeu sa am de-a face cu Justitia. Stiu ca astazi se va judeca cererea DNA de a fi pus sub arestare, eu nu stiu mai departe ce se va intampla, stiu doar atat ca il astept acasa, asa cum l-am asteptat de atatea ori, fiind sotie de marinar", a adaugat Doinita Basescu.

"E foarte greu sa fii cumnata de presedinte"

In ceea ce priveste declaratiile de joi ale presedintelui Traian Basescu, aceasta spune ca seful statului nu a vorbit ca un frate.

"Imi pun speranta si ma rog ca sotul meu sa aiba puterea sa depaseasca aceste momente, stiu ca e un om puternic. Va spun cu mana pe inima ca intotdeauna am simtit responsabilitatea aceasta, este o onoare sa fim rudele presedintelui, dar e foarte greu sa fii cumnata de presedinte, sa fii frate de presedinte. Am vrut sa nu ne ia valul, am vrut sa fim oameni normali, care nu se schimba, pentru ca cineva din familie ajunge intr-o postura atat de inalta.

Cotroceni: Demisia sefului statului ar fi cea mai mare piedica pusa justitiei

Va spun ca am incercat sa judec la rece, noua ni s-au mai intamplat lucruri, ieri a vorbit presedintele, nu a vorbit ca un frate. Ce gandeste fratele, ce simte fratele, asta nimeni nu o sa inteleaga. Dar eu am incredere ca vom depasi acest moment. Nu am vorbit la telefon nici cu presedintele, nici cu sotia sa, nu avem obisnuinta sa vorbim la telefon", a completat Doinita Basescu.

"Naiva de mine! L-am botezat sa nu spuna ca suntem rasisti"

Cumnata lui Traian Basescu a vorbit si despre episodul din 2010, atunci cand ea si sotul sau au botezat o nepoata a lui Bercea Mondialu.

"Mi-au zis 'nu mi-i botezati ca sunt tigan?'. Intre a fi acuzati ca suntem rasisti sau a-i boteza, am ales sa-i botezam. Am botezat si olandezi, si turci, si tigani, si copii de la orfelinat. Dar in situatii din astea in care ne-a cerut cineva. Nu stiam atunci cine este Bercea. Asa sunt de naiva!", a povestit Doinita Basescu.

Avocatul lui Mircea Basescu: A folosit dreptul de a nu spune nimic

In final, aceasta a avut si un mesaj pentru familia lui Bercea Mondialu: "E cam dur, dar sa le fie rusine! Eu cred ca fiecare primeste pana la urma ce merita".

Mircea Basescu a fost retinut pentru 24 de ore, joi seara, de procurorii DNA, dupa ce a fost audiat in calitate de suspect in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Fratele presedintelui a declarat, joi dimineata, ca a vorbit cu Traian Basescu de cand a inceput scandalul si acesta este foarte suparat, precizand ca el nu a luat niciun ban de la familia lui Bercea Mondialu si nu a incercat sa intervina pentru eliberarea acestuia.

Basescu stia de problema fratelui de anul trecut: Il acuz pentru anturajul in care a intrat

La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca stia de problemele fratelui sau inca de anul trecut, insa a afirmat ca va crede varianta finala a justitiei si nu cea a lui Mircea Basescu, privind scandalul cu familia lui Bercea Mondialu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Mircea Basescu Doinita Basescu, #sotie Mircea Basescu, #scandal Mircea Basescu Bercea Mondialu, #Mircea Basescu retinut , #retinut