Ce spune Traian Basescu despre condamnarea fratelui sau la inchisoare cu executare

Joi, 16 Iunie 2016, ora 12:30
15300 citiri
Ce spune Traian Basescu despre condamnarea fratelui sau la inchisoare cu executare
Foto: Arhiva Ziare.com

Traian Basescu, presedintele Partidului Miscarea Populara, a reactionat la decizia Curtii de Apel Bucuresti care l-a condamnat pe fratele sau Mircea la 4 ani de inchisoare cu executare.

Fostul sef al statului spune ca, fiind o hotarare definitiva, nu are de facut niciun comentariu pe aceasta tema.

Traian Basescu este insa multumit ca instanta a ridicat masura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale fratelui sau.

"In privinta condamnarii fratelui meu nu am de facut nici un comentariu, fiind o hotarare definitiva a instantei, indiferent ce cred eu. Este o hotarare definitiva prin care a fost condamnat la patru ani de inchisoare, dar macar Curtea de Apel Constanta nu a mai retinut obligatii de plata din cate inteleg", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Potrivit biroului de presa al Partidului Miscarea Populara, aceasta va fi singura reactie a lui Traian Basescu pe aceasta tema.

Mircea Basescu, 4 ani de inchisoare cu executare

Mircea Basescu, fratele fostului presedinte, a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare.

Citeste mai multe despre condamnarea la inchisoare a lui Mircea Basescu

Decizia a fost luata, joi, de Curtea de Apel Bucuresti, care a mentinut verdictul Tribunalului Constanta. Mircea Basescu trebuie sa se predea de indata pentru incarcerare.

El a fost condamnat pentru trafic de influenta, in dosarul in care este implicata si familia lui Bercea Mondial.

De asemenea, Marian Capatana, inculpat in dosar, ramane cu condamnarea de 3 ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenta, dispusa de Tribunalul Constanta la inceputul anului.

Curtea de Apel Constanta a mai decis "confiscarea speciala" de la Marian Capatana a sumei de 265.000 de euro si a inlaturat dispozitiile privind confiscarea acestei sume de la Mircea Basescu.

Instanta a ridicat insa masura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Mircea Basescu.

Capatana si Basescu au fost obligati si la plata a 800 de lei cheltuieli judicare catre stat.

I.O.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Mircea Basescu inchisoare executare, #Traian Basescu mIrcea Basescu inchisoare , #inchisoare