Mircea Basescu, fratele presedintelui, afla daca ramane dupa gratii

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 07:07
3655 citiri
Mircea Basescu, fratele presedintelui, afla daca ramane dupa gratii

Mircea Basescu, fratele presedintelui, va afla daca ramane sau nu in arest.

Curtea de Apel judeca vineri recursul lui Mircea Basescu la decizia de arestare preventiva pentru 30 de zile, potrivit Realitatea Tv.

Mircea Basescu ar putea fi transferat la Spitalul Penitenciarului Jilava

Mircea Basescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vineri seara, iar avocatul sau a depus deja o contestatie la decizia magistratilor Tribunalului Bucuresti.

Daca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti resping aceasta contestatie si decid mentinerea starii de arest preventiv pentru fratele presedintelui, atunci el ar putea solicita, in baza conditiei sale medicale, transferul la Penitenciarul Jilava. Acolo, Mircea Basescu ar putea beneficia de asistenta medicala si de aparatura de ultima generatie.

Mircea Basescu, vizitat de avocat - pregatesc recursul

Acuzatii: Fratele presedintelui s-a folosit de numele lui Traian Basescu

Mircea Basescu s-ar fi folosit de calitatea de membru al familiei prezidentiale si de numele sefului statului, in cazul lui Bercea Mondialu, se arata in referatul procurorilor DNA privind solicitarea arestarii preventive.

Procurorii DNA sustin ca este clar, din inregistrarile facute publice miercuri seara, ca Mircea Basescu si Marian Capatana s-au folosit de numele presedintelui si ca fratele sefului statului a primit bani pentru a interveni la Traian Basescu.

In plus, se mai precizeaza ca Mircea Basescu s-a folosit de calitatea de membru al familiei prezidentiale pentru a da credibilitate afirmatiilor privind influenta sau pretinsa influenta pe care ar putea sa o abia la magistratii care se ocupa de dosarul lui Bercea Mondialu.

Procurorii au precizat, in ordonanta de retinere, ca "exista probe si indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila" ca Mircea Basescu, in perioada februarie 2011 - februarie 2012, a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar.

In schimbul celor 250.000 de euro, Mircea Basescu a promis ca va interveni pe langa magistratii care se ocupa de cazul "tatalui denuntatorului", adica Bercea Mondialu, pentru "a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Mircea Basescu recurs arestare, #recurs Mircea Basescu vineri, #Mircea Basescu arestat DNA , #arestat