Bercea Mondialu acuza sefii DNA si ICCJ: CSM le sare in aparare

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 11:00
5748 citiri
Bercea Mondialu acuza sefii DNA si ICCJ: CSM le sare in aparare
Foto: Arhiva

Presedintele CSM, Adrian Bordea (foto centru), a sesizat Inspectia Judiciara cerand apararea independentei Justitiei, dupa ce interlopul Bercea Mondialu a sustinut, joi, ca a dat mita 2 milioane de euro pentru a scapa de inchisoare presedintelui DNA, Laura Codruta Kovesi, si presedintelui Inaltei Curti, Livia Stanciu.

Intr-un comunicat remis presei se precizeaza ca sesizarea a fost depusa vineri, cerandu-se Inspectiei Judiciare sa faca "verificari privind apararea independentei justitiei, in raport cu declaratiile ce pun in pericol statul de drept, vehiculate in mass-media in data de 19 iunie 2014, referitoare la doamna judecator Livia Doina Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si doamna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie".

Dupa verificari, Inspectia Judiciara va intocmi un raport care va fi prezentat plenului CSM.

Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondialu, a fost adus, joi, la sediul DNA pentru audieri, prilej cu care acesta le-a strigat jurnalistilor, din duba jandarmilor in care fusese adus, ca ar fi dat mita doua milioane de euro ca sa scape de inchisoare, si ca banii ar fi ajuns si la seful DNA, si la presedintele Inaltei Curti.

Duba cu care Bercea Mondialu a fost adus a patruns in curtea DNA, iar jurnalistii au luat-o cu asalt, ascultand declaratiile interlopului din spatele gratiilor montate la geamuri.

Bercea Mondialu sustine ca a dat mita si sefei DNA, presedintei ICCJ si lui Vasile Blaga

Bercea Mondialu a spus ca mita pe care a dat-o s-a ridicat la 2 milioane de euro si ca "e bagata si doamna Kovesi si doamna Livia Stanciu", adica procurorul sef al DNA si presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dar si Vasile Blaga, presedintele PDL.

In replica, Vasile Blaga a negat orice implicare. "In urma unor informatii aparute in mass-media, precizez ca nu am nicio legatura cu Anghel Sandu, cu membri ai familiei sale sau cu persoane din anturajul acestuia. Orice referire la persoana mea in acest caz este lipsita de orice fundament", a precizat Vasile Blaga, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Blaga dezminte ca ar fi implicat in scandalul Bercea Mondialu: Nu am nicio legatura cu el

C.B.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#CSM sesizare Bercea Lovesi, #CSM Bercea Livia Stanciu, #Bercea mita Kovesi Stanciu , #Bercea Mondialu
Comentarii
Poza Comisia de integritate I V Stalin
Comisia de integritate I V Stalin
rank 5
Cu Ponta președinte, Bercea ajunge șeful ICCJ, sau al CSM, în cel