Avocatul lui Mircea Basescu: Cravata cu care s-ar fi facut inregistrarile nu a putut fi expertizata

Marti, 08 Iulie 2014, ora 13:42
4224 citiri
Avocatul lui Mircea Basescu: Cravata cu care s-ar fi facut inregistrarile nu a putut fi expertizata
Foto: Arhiva

Avocatul lui Mircea Basescu a declarat marti, la iesirea de la DNA, ca expertiza in cazul inregistrarilor audio-video facute de Florin Anghel este gata, dar cravata cu care s-ar fi facut inregistrarile nu a putut fi expertizata, pentru ca nu functiona si pe stick-urile de memorie nu era nimic.

Avocatul Nelu Tasca a spus ca din expertiza tehnico-criminalistica rezulta ca nu au fost alterate sau modificate copiile de pe inregistrarile audio-video facute de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, si transmise procurorilor.

Acesta a precizat ca nu a putut fi expertizata cravata cu care acuzatorii sustin ca s-ar fi facut inregistrarile audio-video, pentru ca aceasta nu functioneaza.

Avocatul a aratat ca din obiectele depuse de familia Anghel pentru expertiza, erau functionale doar ceasul si doua stickuri de memorie, dar cu acestea nu s-a facut nicio inregistrare. Tasca a precizat ca, in opinia sa, la acest moment expertiza este neclara.

Nelu Tasca a confirmat faptul ca anchetatorii au pus sechestru pe averea lui Mircea Basescu, precizand ca este vorba de o casa si un teren.

Surse Judiciare au declarat ca procurorii anticoruptie fac noi acte de procedura in dosarul in care fratele presedintelui Traian Basescu este cercetat pentru trafic de influenta.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost dusi, marti, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde procurorii le-au prezentat rezultatul expertizei tehnico-criminalistice, facuta in cazul inregistrarilor audio-video depuse de Florin Anghel ca probe impotriva fratelui presedintelui.

Tot marti, procurorii DNA le aduc la cunostinta celor doi ca au fost puse sechestre pe averile lor. In cazul lui Mircea Basescu a fost pus sechestru pe bunuri mobile si imobile pana la suma de 600.000 de euro, au precizat sursele citate.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului.

Judecatorul de la Tribunalul Bucuresti care a dispus arestarea a aratat, in motivare, ca inregistrarile in care apar Mircea Basescu si Marian Capatana, puse la dispozitie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar daca ele au fost contestate de cei doi, si pot reprezenta mijloace de proba in dosar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#expertiza cravata Mircea Basescu, #Mircea Basescu Bercea sechestru , #arestat