Avocatul lui Mircea Basescu: Arestarea preventiva este nelegala si netemeinica

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 12:25
5454 citiri
Avocatul lui Mircea Basescu: Arestarea preventiva este nelegala si netemeinica

Avocatul lui Mircea Basescu a vorbit, vineri, despre cum a incercat sa ii convinga pe judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) sa il elibereze pe fratele presedintelui, aflat in stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

Reprezentantul legal al fratelui presedintelui, Nelu Tasca, este de parere ca arestarea fratelul presedintelui este "nelegala si netemeinica", mentionand ca a insistat pe lipsa de probe din acest dosar, pentru a-i convinge pe judecatori sa il puna in libertate, transmite Digi 24.

La finalul sedintei de judecata, care s-a incheiat in jurul orei 12.00, Tasca, a precizat ca Mircea Basescu nu a mai facut declaratii in fata instantei, acesta asteptand sa afle daca ramane in arest sau este eliberat.

Mircea Basescu, arestat pentru ca voia sa vanda libertatea ca o marfa

Magistratii au judecat, vineri dimineata, recursul lui Mircea Basescu la arestarea preventiva si au ramas in pronuntare pana la ora 17.00, cand vor da un verdict definitiv.

Declaratiile martorilor, "denigratoare la adresa justitiei"

De asemenea, Tasca a vorbit si despre declaratiile martorilor, respectiv rudele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu, sustinand ca acestea sunt "denigratoare la adresa justitiei si necredibile in totalitate".

Afirmatia avocatului vine dupa ce fratele presedintelui a fost acuzat ca a incercat sa intervina in justitie pentru a obtine o pedeapsa mai usoara pentru Bercea Mondialu, acesta din urma sustinand ca le-a dat spaga chiar si procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, si presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Livia Stanciu.

Bercea Mondialu si fiica sa le-au acuzat din nou pe Kovesi si Stanciu, la audierile DNA - surse

La randul sau, avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham, care a iesit din sala de judecata la scurt timp dupa Nelu Trasca, a declarat ca este increzator ca rudele lui Bercea Mondialu vor avea castig de cauza.

Fratele presedintelui a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pe 20 iunie, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, el fiind acuzat de familia lui Sandu Anghel ca a luat sute de mii de euro pentru a interveni pe langa magistrati ca sa il scape de inchisoare pe acesta.

Marian Capatana, cel care a intermediat banii, a fost, de asemenea, arestat preventiv, iar avocatii celor doi au contestat imediat decizia.

Mircea Basescu si Bercea Mondialu, audiati la DNA

Mircea Basescu, Marian Capatana, dar si trei dintre membrii familiei Anghel - Izaura, Florin si Sandu - au fost audiati joi la DNA timp de mai multe ore. Avocatul fratelui presedintelui a declarat ca acesta s-a prevalat de dreptul la tacere, in schimb familia Anghel a dat numeroase declaratii in care a denigrat intreg sistemul de justitie.

Acuzatii: Fratele presedintelui s-a folosit de numele lui Traian Basescu

Mircea Basescu s-ar fi folosit de calitatea de membru al familiei prezidentiale si de numele sefului statului, in cazul lui Bercea Mondialu, se arata in referatul procurorilor DNA privind solicitarea arestarii preventive.

Procurorii au precizat, in ordonanta de retinere, ca "exista probe si indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila" ca Mircea Basescu, in perioada februarie 2011 - februarie 2012, a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar.

Noi stenograme cu Mircea Basescu: Amenintari cu moartea ale fiului lui Bercea

In schimbul celor 250.000 de euro, Mircea Basescu a promis ca va interveni pe langa magistratii care se ocupa de cazul "tatalui denuntatorului", adica Bercea Mondialu, pentru "a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Mircea Basescu arest, #Mircea Basescu arestat, #Mircea Basescu verdict , #arestat