Avocatul lui Mircea Basescu a depus la DNA o scrisoare in care Nati Meir il denunta pe Pavel Abraham

Luni, 28 Iulie 2014, ora 18:427232 citiri
Avocatul lui Mircea Basescu a depus la DNA o scrisoare in care Nati Meir il denunta pe Pavel Abraham
Foto: ziuaconstanta.ro

Intr-o scrisoare depusa luni la DNA de apararea lui Mircea Basescu, Nati Meir il denunta pe avocatul Pavel Abraham, aratand ca acesta a incercat sa il convinga sa dea declaratii false despre presedintele Traian Basescu. In acelasi timp, cererea de eliberare din arest a lui Mircea Basescu se va judeca pe 31 iulie.

Potrivit avocatului lui Mircea Basescu, Nelu Tasca, Nati Meir, care se afla acum in inchisoare, a trimis o scrisoare-marturisire, in care arata cum Pavel Abraham a incercat sa-i promita avantaje in schimbul unor declaratii despre presedintele Romaniei, Traian Basescu, arata Mediafax.

"Azi am adus la cunostinta DNA scrisoarea primita de catre Mircea Basescu in arest de la Nati Meir, in care Nati Meir spune despre domnul avocat Pavel Abraham ca s-ar putea face vinovat de anumite fapte de coruptie. Noi am adus la cunostinta organelor de ancheta acest lucru", a declarat avocatul Nelu Tasca, aratand ca scrisoarea este "un fel de denunt".

Mircea Basescu, inca o incercare: Vrea sa isi contruiasca apararea de acasa

Nelu Tasca a dezvaluit si ca Pavel Abraham a avut un contract de asistenta juridica cu Nati Meir, in 2012. Nati Meir se afla in acest moment in penitenciar, unde este condamnat in doua dosare, unul de trafic de influenta si unul de inselaciune.

Contestatiile depuse de Mircea Basescu si Marian Capatana la deciziile de respingere a cererilor de inlocuire a masurii arestarii preventive cu arestul la domiciliu urmeaza sa fie judecate pe data de 31 iulie, de catre Curtea de Apel Constanta.

Vineri, Tribunalul Constanta respinsese cele doua cereri. Mircea Basescu sustinuse ca doreste sa ramana in stare de arest la domiciliu pentru a-si putea studia dosarul si pentru a-si organiza apararea.

Noi stenograme - Mircea Basescu, sunat de Bercea din inchisoare: Finule, cumetre, trebuie sa rezolvam!

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost retinuti in 20 iunie, dupa ce in presa au aparut mai multe inregistrari furnizate de familia interlopului Sandu Anghel, cunoscut sub numele Bercea Mondial, in care Mircea Basescu se angaja sa intervina in justitie pentru a obtine sentinte mai usoare pentru Sandu Anghel.

Mircea Basescu si Marian Capatana ar fi luat de la familia acestuia suma de 600.000 de euro.