Antonescu, socat de cazul Mircea Basescu: Presedintele sa-si dea demisia!

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 08:22
3730 citiri
Antonescu, socat de cazul Mircea Basescu: Presedintele sa-si dea demisia!

Fostul presedinte liberal, Crin Antonescu, se declara "socat" de amploarea pe care a luat-o scandalul Mircea Basescu - Bercea Mondialu.

"Un asemenea scandal, indiferent care va fi decizia si explicatiile lui Traian Basescu, va capata amploare internationala si va prejudicia inca o data grav imaginea Romaniei", scrie pe Facebook Crin Antonescu.

Liberalul considera ca este vorba de "o situatie de maxima gravitate" si ca era nevoie de mai multe explicatii din partea presedintelui Traian Basescu.

Scandalul Basescu, in presa externa: Numele presedintelui, langa "coruptie" si "mita"

"Cred ca aceste declaratii ale presedintelui sunt insuficiente si vin prea tarziu, pentru ca asocierea intre scandalul care ii are ca principali actori pe Mircea Basescu si Florin Anghel zis si Bercea Mondialul si domnia sa nu poate fi ocolita!

Traian Basescu putea rezolva astazi tot acest scandal printr-un singur gest: demisia. Demisia nu ti-o dai atunci cand esti in pozitii foarte mari, doar daca esti vinovat de ceva sau doar daca ai o vinovatie directa. Demisia are multe semnificatii si dincolo de cei care au o parere gresita despre demisie, demisia este un act politic care nu inseamna doar retragere, demisia poate sa fie un act politic foarte ofensiv, ea are multe semnificatii", mai noteaza fostul presedinte al Senatului.

Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, retinut pentru 24 de ore

Acesta sustine ca viitorul politic al presedintelui este "unul extrem de restrans".

"Nu vad un viitor politic presedintelui Basescu, dar imaginea Romaniei si asocierea familiei prezidentiale cu un asemenea scandal dureaza!", conchide Crin Antonescu.

Mircea Basescu: Am vorbit cu fratele meu, e foarte suparat. Nu am luat bani pentru eliberarea lui Bercea

Mircea Basescu a fost retinut pentru 24 de ore, joi seara, de procurorii DNA, dupa ce a fost audiat in calitate de suspect in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Mircea Basescu a declarat, joi dimineata, ca a vorbit cu fratele lui, presedintele Traian Basescu, de cand a inceput scandalul si acesta este foarte suparat, precizand ca el nu a luat niciun ban de la familia lui Bercea Mondialu si nu a incercat sa intervina pentru eliberarea acestuia.

Basescu stia de problema fratelui de anul trecut: Il acuz pentru anturajul in care a intrat

La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca stia de problemele fratelui sau inca de anul trecut, insa a afirmat ca va crede varianta finala a justitiei si nu cea a lui Mircea Basescu, privind scandalul cu familia lui Bercea Mondialu.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu reactie scandal Mircea Basescu, #Antonescu cere demisie Basescu, #MIrcea Basescu Bercea Mondialu, #Mircea Basescu scandal retinut , #retinut