Razboi intre Tudor Chirila si Mircea Badea - ce rol are in acest conflict sotia ministrului Culturii

Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 20:33
29410 citiri
Razboi intre Tudor Chirila si Mircea Badea - ce rol are in acest conflict sotia ministrului Culturii
Foto: Facebook/ Tudor Chirila

Tudor Chirila si Mircea Badea se afla intr-un conflict deschis, dupa ce moderatorul de la Antena 3 a spus ca artistul s-a implicat in mitingul pentru sustinerea ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, deoarece sotia acestuia din urma este verisoara cu Chirila.

"Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, pentru care se da racnetele Chirila cu fundul de pamant, este cumva casatorit cu verisoara racnetelui Chirila? Eu zic ca da. Asta il face vinovat pe racnete de conflict de interese, nepotism si chiar cretinism", scria joi pe Facebook Mircea Badea.

Raspunsul lui Chirila a venit vineri.

"Unchiul meu a murit in 1987. Matusa mea s-a recasatorit mult mai tarziu cu un barbat care a devenit astfel unchiul meu vitreg si care avea o fata (dintr-o alta casatorie). Ea este sotia ministrului Alexandrescu. Presupun ca asta o transforma intr-o verisoara vitrega.

Pe Vlad Alexandrescu l-am vazut de doua ori in zece ani, nu suntem nici macar amici. Lucrurile astea sper sa-i lamureasca pe cei insetati de sange. Verisoarele mele sunt doua: una care locuieste la Singapore si este designer de interfata, cealalta (care imi este tot verisoara primara) de care sunt atat de indepartat incat nici nu-i stiu profesia, locuieste la Bucuresti", a scris tot pe Facebook Tudor Chirila.

Miting de sustinere pentru ministrul demisionar al Culturii - Ciolos a venit sa vorbeasca cu protestatarii

Acesta nu face referire la numele lui Mircea Badea, insa transmite un mesaj pentru cei care aduc in discutie legatura dintre el si sotia lui Vlad Alexandrescu.

"Mi se pare penibil si abject ca in discutia despre demiterea ministrului Culturii sa intervina o legatura de mana a treia cu rost de a deturna sensul dezbaterii. Nu m-am gandit niciun moment ca inainte sa imi exprim o opinie sau sa particip la un protest eram obligat sa ma gandesc la o legatura atat de indepartata cu un om care mi-e strain.

Eu nu am aparat un om, ci un principiu si, mai ales o viziune despre reforma in cultura care a fost amputata din fasa de interese financiare si politice. Am un drept inatacabil la opinie si mentin fiecare virgula din declaratiile mele considerand ca ministrul Culturii a fost sacrificat de mafia transpartinica ale carei jocuri au fost facute de presedintele Klaus Iohannis si de slabiciunea inexplicabila dar condamnabila a premierului Ciolos", a spus artistul.

Totodata, acesta a raspuns si acuzatiilor privind un posibil conflict de interese: "Pentru foarte multa lume va fi mult mai confortabil sa plaseze interventia mea sub umbrela unui conflict de interese (care conflict de interese???) in loc sa se gandeasca la adevarata substanta a problemei, la ceea ce este pus in discutie. Suntem unde suntem si pentru faptul ca i-am lasat pe altii sa gandeasca pentru noi".

Ulterior, Tudor Chirila a tinut si sa raspunda unora dintre comentatori, subliniind ca nu are nicio legatura la minister.

"Cel mai frica mi-e de lectiile de moralitate. Ministrul Culturii nu este om politic. Guvernul acesta face act de interimat pana la alegerile generale din toamna. Nu am nicio legatura profesionala cu Vlad Alexandrescu, nu sunt angajat la minister, prin umare nu poate fi vorba de un conflict de interese. Sunt doar un om public cu opinie. Iar opinia mea vizeaza un principiu si nu un om. Daca vrei sa discutam despre cazul demiterii bine, restul e gargara", a precizat artistul.

"Nu fac politica, da nici sa stau ca prostu' sa ma las prostit si batjocorit", este raspunsul pentru un alt utilizator.

Dupa mesajul lui Tudor Chirila, Mircea Badea a continuat sa scrie despre acesta pe contul sau de Facebook: "Imi place sa-mi bat joc de Tudor Chirila. Incearca si tu!".

"Bai, Chirila, in Romania politicienii fac parnaie pentru asa ceva. Preferata ta, Camelia Bogdan ti-ar fi dat cu executare la Poarta Alba, nu la Vama Veche. Si ti-ar fi confiscat extins si cacatul ala de calorifer despre care schelalai tu, ipocritule", a mai notat Badea.

Tudor Chirila il acuza pe Ciolos ca face un joc politic al mafiei: Nu urlati prea tare in comentarii ca il treziti pe Iohannis!

Tudor Chirila a participat, joi seara, la un miting de sustinere a lui Vlad Alexandrescu, dupa anuntul demisiei ministrului Culturii. Atunci, artistul a avut inclusiv un schimb de replici cu premierul Dacian Ciolos.

F.N.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#razboi Tudor Chirila Mircea Badea, #Mircea Badea Tudor Chirila sotie Alexandrescu, #Tudor Chirila verisoara sotie Alexandrescu, #Tudor Chirila protest Vlad Alexandrescu , #stiri Mircea Badea