Mircea Badea pierde definitiv procesul cu Robert Turcescu

Sambata, 05 Iulie 2014, ora 15:56 10190 citiri
Foto: Arhiva (Evenimentul Zilei)

Mircea Badea a pierdut la Tribunalul Bucuresti procesul intentat de Robert Turcescu, caruia trebuie acum sa ii plateasca despagubiri morale de 1 leu. Decizia este definitiva.

Procesul a fost un apel la decizia din februarie a Judecatoriei Sectorului 3, pe care instanta l-a calificat drept "nefondat", arata Reporter Virtual.

In motivarea primei instante limbajul lui Mircea Badea la adresa lui Robert Turcescu era calificat ca fiind "vulgar, indecent si excesiv", iar comportamentul lui Badea din alta ocazie era catalogat drept "intentie de ridiculizare a reclamantului".

De ce a pierdut Mircea Badea procesul cu Robert Turcescu - motivarea instantei

"In aceste conditii, in care paratul a ales sa transmita opiniei publice o informatie contestata vehement de reclamant si, mai mult, dovedita de acesta ca fiind nereala, actiunea paratului dovedeste reaua credinta si intentia directa de a prejudicia imaginea si reputatia reclamantului", motiva instanta.

De asemenea, unii dintre termenii ofensatori ai moderatorului Antena 3 "incita la ura si intoleranta", potrivit instantei. In plus, conform deciziei Judecatoriei Sectorului 3, "Mircea Badea, in calitate de parat, trebuie sa publice, pe cheltuiala sa, considerentele si dispozitivul prezentei hotarari in trei ziare de larga circulatie, dupa ramanerea definitiva a hotararii".

Mircea Badea afirmase intr-o emisiune Sinteza zilei din luna martie 2013: "Daca as trece pe un drum de munte si in stanga e o prapastie si asa cu doua degetele se mai tine de o frunzulita vreun propagandist d-asta abject, basist hidos, oribil, putred, viermanos, d-asta (...) nu numai ca nu il ajut, ma intorc cu spatele si plec.

Daca vreodata in aceasta viata voi avea ocazia sa le fac rau, o sa le fac rau. Meticulos, incet si determinat", facand referire la Dan Tapalaga, Sabin Orcan, Dan Turturica si Robert Turcescu. Pentru aceasta afirmatie, Robert Turcescu l-a dat in judecata.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News