Lupta dintre Badea si motociclist, disecata de presedintele Superkombat interviu

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 18:11
10454 citiri
Lupta dintre Badea si motociclist, disecata de presedintele Superkombat interviu
Foto: DC News

Bataie dintre Mircea Badea si motociclistul Teodor Emanuel e aspru criticata in lumea sportului.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, presedintele SuperKombat, Eduard Irimia, condamna organizarea unei asemenea lupte de catre Federatia Romana de Kempo.

Seful Superkombat, lider european in organizarea de sporturi de contact, catalogheaza lupta drept o caterinca si spune ca va rupe orice legatura pe care o avea cu Federatia de Kempo.

In ceea ce priveste lupta in sine, Irimia nu e de acord cu cei care il critica pe Mircea Badea si spune ca acesta s-a descurcat onorabil.

Dar iata interviul pe care ni l-a oferit Eduard Irimia:

Cum comentati organizarea luptei intre Mircea Badea si Teodor Emanuel?

Problema e in felul urmator: Eu detin un produs global, SuperKombat, si am hotarat ca in Romania sa colaboram cu cei de la Federatia Romana de Kempo, pentru ca au un nume, au niste rezultate la amatori, au bani de la Guvern... Eu acum insa nu pot sa ma mai asociez cu ei dupa ce-au organizat caterinca asta de lupta.

Presedintele Federatie Romane de Kempo, Amatto Zaharia, a vrut insa sa-si faca o imagine singur, pentru ca n-a invitat pe nimeni. Era o idee buna, dar doar daca o consuma ca o actiune non-violenta sau caritabila, dar in momentul in care vii si zici ca "iti rup capul cu bata" si promovezi asa ceva, nu e deloc bine. Strici toata imaginea noastra, pentru ca noi nu promovam asa ceva.

Superkombat ar fi organizat o lupta de acest gen?

Nu as fi acceptat niciodata o asemenea lupta, decat daca aveam un mesaj si promovam lupta ca non-violenta sau era un meci de entertainment. Aici a fost o bataie de curtea scolii, ca-n clasa a 5-a. Care e mesajul? Ca acum Nutu Camataru poate sa-l provoace pe Basescu sau un copil o profesoara? Daca facea un promotor asta, era o chestie de entertainment, dar cand vine o Federatie si face treaba asta, atunci nu e deloc bine.

Il cunoasteti pe Teodor Emanuel?

E un sportiv mediocru. A fost si pe la noi la Lokal Kombat, prin 2010, dar nici macar n-a trecut de selectii. Nu stiu daca e sau nu campion, pentru ca sunt o multime de discipline in sporturile de contact.

Dar lupta dintre ei doi cum vi s-a parut?

Lupta e decenta, nu s-a facut nimeni de ras. Badea nu s-a facut de ras, asa cum am vazut ca s-a scris. Nu poti sa-l condamni ca n-a rezistat mai mult, pentru ca e foarte greu sa rezisti in ring.

Eu vad lupta asta in felul urmator: la batranete, Teo se va lauda ca l-a batut pe Badea, iar Badea se va lauda ca s-a abtinut sa-l bata pe Teo din bun simt fata de publicul din sala. Ramane un fel de caterinca in istoria Romaniei.

Asadar, o lupta de pe urma careia nimeni nu are de castigat...

Lumea o sa perceapa acum ca noi la SuperKombat facem o tiganie, chiar daca avem o super finala luna aceasta la Monza (22 noiembrie), cu luptatori romani... Pentru ca lumea confunda acum. Eu si SuperKombat nu am avut nicio legatura cu lupta asta, care culmea a fost arbitrata de sotia presedintelui Federatiei de Kempo.

Mircea Badea, batut de un motociclist - Cum a incasat pumni si picioare (Video)

Mircea Badea si Teodor Emanuel s-au batut vineri seara intr-o lupta organizata de Federatia Romana de Kempo. Disputa a fost castigata de motoiclist, dupa ce prezentatorul TV a abandonat in runda a doua.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Eduard Irimia lupta Mircea Badea , #stiri Mircea Badea
Comentarii