De ce a pierdut Mircea Badea procesul cu Robert Turcescu - motivarea instantei

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 21:32 7880 citiri
Foto: Paginademedia.ro

Judecatoria Sectorului 3 a publicat motivarea in cazul verdictului din procesul dintre jurnalistii Robert Turcescu si Mircea Badea, in care moderatorul B1 Tv a avut castig de cauza.

"Tonalitatea discursului poate fi considerata una agresiva iar mesajul transmis are capacitatea de a incita la ura si ostilitate. Paratul repeta cuvintele 'urasc', 'sa le fac rau', ceea ce intensifica continutul discursului si subliniaza formularea intentionata", se precizeaza in motivarea instantei, transmisa de Pagina de Media.

Totodata, instanta a catalogat limbajul lui Mircea Badea la adresa lui Robert Turcescu ca fiind "vulgar, indecent si excesiv" si a catalogat comportamentul lui Badea din alta ocazie drept "intentie de ridiculizare a reclamantului": "In aceste conditii, in care paratul a ales sa transmita opiniei publice o informatie contestata vehement de reclamant si, mai mult, dovedita de acesta ca fiind nereala, actiunea paratului dovedeste reaua credinta si intentia directa de a prejudicia imaginea si reputatia reclamantului".

Verdict in cazul procesului dintre Mircea Badea si Robert Turcescu

De asemenea, unii dintre termenii ofensatori ai moderatorului Antena 3 "incita la ura si intoleranta", potrivit instantei.

Robert Turcescu a castigat procesul cu Mircea Badea, la inceputul lunii decembrie, prezentatorul emisiunii "In gura presei" trebuind sa ii plateasca un leu daune morale.

In plus, conform unei decizii a Judecatoriei Sectorului 3, Mircea Badea, in calitate de parat, trebuie sa publice, pe cheltuiala sa, considerentele si dispozitivul prezentei hotarari in trei ziare de larga circulatie, dupa ramanerea definitiva a hotararii.

Mircea Badea a afirmat intr-o emisiune Sinteza zilei din luna martie: "Daca as trece pe un drum de munte si in stanga e o prapastie si asa cu doua degetele se mai tine de o frunzulita vreun propagandist d-asta abject, basist hidos, oribil, putred, viermanos, d-asta (...) nu numai ca nu il ajut, ma intorc cu spatele si plec. (...) Daca vreodata in aceasta viata voi avea ocazia sa le fac rau, o sa le fac rau. Meticulos, incet si determinat", a spus Mircea Badea, facand referire la Dan Tapalaga, Sabin Orcan, Dan Turturica si Robert Turcescu.

Mircea Badea a fost dat in judecata, pentru declaratiile lui, de jurnalistul B1 Tv, care l-a acuzat de instigare la violenta si amenintari.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News