Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie. Meteorologii se arată optimiști

Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 12:51
3333 citiri
Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie. Meteorologii se arată optimiști
Românii vor avea liber în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie 2022 FOTO Pixabay

ANM a anunțat miercuri, 23 noiembrie, că vremea va fi în general mai caldă în minivacanţa de 1 Decembrie.

Temperaturile vor ajunge la 13 - 14 grade în partea de sud-est a ţării şi la 11 - 12 grade în Capitală.

”Aşa cum arată informaţiile la acest moment, pentru 1 decembrie avem temperaturi care vor caracteriza o vreme în general mai caldă, cu 13-14 grade în partea de sud-est a ţării, inclusiv 11-12 grade în Capitală. Pentru un debut de lună decembrie înseamnă o vreme uşor mai caldă.

Sigur că nu excludem să avem şi precipitaţii la nivel local. Deocamdată, masa de aer rece, cel puţin în jumătatea nordică a ţării rămâne de interes şi la sfârşitul ultimei luni din această toamnă, posibil şi la debutul primei luni din această iarnă. Vineri vom actualiza informaţiile care să includă prima lună de iarnă.

S-a schimbat puţin evoluţia primei săptămâni, de la o săptămână uşor mai caldă, aşa cum arătau informaţiile ieri, rularea pentru următoarele patru săptămâni arată pentru intervalul 28 noiembrie - 5 decembrie o vreme în general apropiată de normalul termic.

Important este caracterul deficitar al precipitaţiilor şi sper să putem să ne bucurăm de această minivacanţă, indiferent dacă plouă sau la munte ninge. Până la urmă, vremea ţine cu noi, în sensul că trebuie să luăm şi partea bună a lucrurilor, că a plouat în această perioadă. Vorbeam de un an agricol anterior excesiv de secetos. Încă avem zone în ţară, în partea de sud-a est a ţării, unde seceta pedologică este una extremă”, a declarat a declarat directoarea ANM, Elena Mateescu.

Conform specialistei ANM, până la acest moment, anul 2022 se clasează în topul celor mai călduroşi cinci ani din istoria măsurătorilor meteorologice din România.

”Făcând prelucrarea primelor 11 luni din acest an, cu o temperatură medie de 11,4 grade Celsius plasează, la acest moment, anul 2022 în top 5 cei mai călduroşi ani din istoria măsurătorilor meteorologice. Va face diferenţa luna decembrie, dar, chiar şi în cazul unei luni decembrie normale, 2018 a avut un decembrie normal şi se plasează în top 5, este posibil ca şi 2022, în funcţie de această evoluţie, să se plaseze în aceeaşi tendinţă a celor mai călduroşi an din istorie. De aceea, modernizarea infrastructurii este una imperios necesară”, a subliniat directoarea ANM.

Prognoza meteo pentru perioada 23 noiembrie - 19 decembrie

Săptămâna 21.11.2022 - 28.11.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, dar și ușor mai coborâte în extremitatea de nord-est a țării, iar în rest se vor situa în jurul celor normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, centrale și nord-estice.

Săptămâna 28.11.2022 - 05.12.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile estice, sud-estice, nord-vestice și la munte. În rest, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele specifice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în vest, nord-vest, centru și la munte.

Săptămâna 05.12.2022 - 12.12.2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 12.12.2022 - 19.12.2022

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

Când revin temperaturile de primăvară. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Când revin temperaturile de primăvară. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Administrația Națională de Meteorologie a emis luni, 25 martie, prognoza pentru următoarele două săptămâni, până pe 7 aprilie. Potrivit ANM, urmează o încălzire semnificativă a...
Cum va fi vremea în aprilie. Săptămâna în care va ploua excesiv
Cum va fi vremea în aprilie. Săptămâna în care va ploua excesiv
Meteorologii anunță vineri, 29 martie, că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pe tot parcursul lunii aprilie. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în...
#minivacanta 1 decembrie, #prognoza meteo, #anm , #prognoza meteo