Alexandru Rafila, huiduit la Iaşi la pachet cu mai mulți politicieni PNL și PSD: "Este o lipsă de respect la adresa profesioniştilor”

Joi, 28 Iulie 2022, ora 12:52 8978 citiri
Ministrul Sănătății, huiduit la Iași de Ziua Ambulanței FOTO Bursa

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, dar şi politicieni din PSD şi PNL, au fost huiduiţi joi, 28 iulie, la Iaşi, de mai multe persoane, în timpul manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Naţionale a Ambulanţei.

"Nu am înţeles care a fost sensul acestor huiduieli, mai ales la asemenea evenimente. Sunt oameni care se sacrifică pentru semenii lor şi mi se pare nepotrivit să huidui. Este o lipsă de respect la adresa profesioniştilor din sistemul de Ambulanţă", a afirmat Rafila.

La evenimentul desfăşurat în faţa Palatului Culturii din Iaşi şi-a făcut apariţia şi un grup de persoane cu o pancartă pe care scria "Afară cu OMS din ţară". Protestatarii au huiduit în timpul discursului ministrului Alexandru Rafila, dar şi în timp ce a vorbit fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru. De asemenea, s-au auzit fluierături şi scandări şi în momentul când au luat cuvântul reprezentanţii locali ai PSD şi PNL.

Oamenii au strigat către oficialităţi "Mincinoşilor" şi "Criminalilor", spunând totodată că nu vor să fie "sclavii noii ordini mondiale".

Întrebat de jurnalişti cum comentează protestele cu care a fost întâmpinat la Iaşi, ministrul Sănătăţii a afirmat că este regretabil că la un astfel de eveniment oamenii huiduie.

"Nu am înţeles care a fost sensul acestor huiduieli, mai ales la asemenea evenimente. Sunt oameni care se sacrifică pentru semenii lor şi mi se pare nepotrivit să huidui. Este o lipsă de respect la adresa profesioniştilor din sistemul de Ambulanţă", a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Peste 250 de angajaţi ai serviciilor de ambulanţă din toate judeţele ţării sunt prezenţi la Iaşi, unde au loc manifestări organizate cu prilejul Zilei Naţionale a Ambulanţei. În Piaţa Palatului din Iaşi au fost aduse pentru acest eveniment zeci de ambulanţe din întreaga ţară.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News