Ministerul Muncii lasă o portiță deschisă la înghețarea posturilor de la 1 iulie: „Pentru situații temeinic justificate”

Joi, 16 Iunie 2022, ora 13:57 2181 citiri
Ministrul muncii Marius Budăi FOTO Facebook / Marius Budăi

Guvernul a decis joi, 16 iunie, ca ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din administrația publică să fie suspendate de la 1 iulie. Cu toate astea, există însă o portiță liberă.

”Guvernul a aprobat astăzi, printr-o ordonanţă de urgenţă, suspendarea ocupării prin concurs sau examen, începând cu data de 1 iulie şi până la 31 decembrie 2022, a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, cu excepţia posturilor unice. De asemenea, documentul prevede continuarea ocupării posturilor pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior datei de 1 iulie 202”, transmite Ministerul Muncii.

Totodată, conform ministerului, în cazuri temeinic justificate, ordonanţa de urgenţă dă posibilitatea ca, prin memorandum aprobat în şedinţa Guvernului, să poată fi organizate concursuri sau examene pentru ocuparea unor posturi vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, cu încadrarea în cheltuielile de personal.

”Măsura suspendării ocupării posturilor vacante din administraţia publică a fost necesară pentru a diminua unele cheltuieli de funcţionare ale instituţiilor şi autorităţilor publice, în vederea asigurării sursei de finanţare a pachetului de măsuri pentru menţinerea nivelului de trai al categoriilor vulnerabile şi continuarea activităţilor economice, recent adoptat de Guvern, cu respectarea angajamentelor asumate în ceea ce priveşte încadrarea în ţinta de deficit”, precizează Ministerul Muncii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News