Virgil Popescu îşi retrage candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte la Consiliul Naţional al PNL

Vineri, 27 Mai 2022, ora 11:08 2204 citiri
Ministrul Energiei Virgil Popescu și-a anunțat retragerea candidaturii FOTO Captură Video

Ministrul Energie Virgil Popescu a anunțat vineri, 27 mai, la Consiliul Naţional al PNL, că se retrage din cursa pentru postul de prim-vicepreşedinte.

În urma retragerii lui Virgil Popescu, singurul candidat rămas pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pe strategii politice rămâne Dan Motreanu.

„Nu a fost ușor să mă înscriu împotriva lui Dan Motreanu, un prieten cu care am fost implicat în multe campanii. Cred că cel mai bine și cel mai înțelept ar fi ca Dan să intre în Biroul Executiv, ca Dan să facă parte din conducerea partidului. E un liberal mai vechi decât mine, un liberal care a tras frâiele PNL. Împreună putem face mult mai mult decât singuri, în special în 2024 când ne așteaptă peste patru rânduri de alegeri”, a declarat Virgil Popescu.

Consiliul Naţional (CN) este organismul de conducere, decizie politică şi organizatorică al PNL în perioada dintre Convenţiile Naţionale. În acest sens, CN poate adopta orice hotărâre de competenţa CON, cu excepţia adoptării de noi moţiuni, a unui nou Statut sau alegerii unor noi preşedinţi ai CA şi CNRC.

Consiliul Naţional adoptă hotărâri în prezenţa majorităţii membrilor, cu majoritatea voturilor exprimate.

Este prima şedinţă a Consiliului Naţional, de la preluarea şefiei partidului de către Nicolae Ciucă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News