Mesajul tăios al lui Tudor Chirilă pentru ministrul Educației: ”Sunteți nu doar un plagiator, ci și un apărător al plagiatorilor”

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 20:26 3089 citiri
Tudor Chirilă îi transmite ministrului Educației că reforma nu depinde de un singur om FOTO Facebook

Tudor Chirilă a reacționat dur luni, 26 septembrie, după răspunsul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, la acuzațiile de plagiat.

După ce jurnalista Emilia Șercan a făcut public faptul că ministrul și-ar fi însușit prin plagiat, într-un curs de specialitate, mai multe capitole publicate anterior de doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Cîmpeanu a susținut că acuzațiile ar avea de fapt rolul de ”a bloca legile educației”.

Într-o postare pe Facebook, Tudor Chirilă i-a transmis ministrului că ”reforma educației nu stă niciodată în mâinile unui singur om.”

”Dimpotrivă. Așa că, oricât ați încerca să sugerați că acuzațiile de plagiat care vă vizează sunt încercări de a împiedica reforma educației, nu ține. Sunteți nu doar un plagiator, ci și un apărător al plagiatorilor. Reforma educației nu depinde (doar) de funcția dumneavoastră. Cred că oamenii de bună credință din minister ar trebui să fie primii care să nu tolereze să facă echipă cu un om care subminează excelența academică. Oare vor avea puterea asta? Sau vă vor tolera în numele faptului că-și fac treaba pe parcela lor și aia e singura lor datorie? Oare ticălosul care a refăcut USL vă va proteja în continuare în numele colecției de vorbe fără sens #RomaniaEducata?”, a scris artistul.

O reacție dură a venit și din partea cunoscutului polițist Marian Godină.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News