Ministru britanic, demis după ce ar fi atins coapsa unui tânăr. Politicianul a băut mult înainte de incident

Duminica, 09 Octombrie 2022, ora 11:25
2845 citiri
Ministru britanic, demis după ce ar fi atins coapsa unui tânăr. Politicianul a băut mult înainte de incident
Ministrul Comerţului Conor Burns a fost demis din funcţie şi suspendat din postul de parlamentar conservator FOTO Youtube (captură)

Ministrul Comerţului Conor Burns a fost demis din funcţie şi suspendat din postul de parlamentar conservator, după ce martori oculari l-au văzut atingând coapsa unui tânăr la barul unui hotel, relatează BBC.

Un martor ocular a spus că l-a văzut la primele ore ale zilei de marţi în barul hotelului Hyatt Regency din Birmingham cu bărbatul, în timpul conferinţei partidului.

Burns a negat orice faptă nepotrivită.

BBC precizează că nu a vorbit şi nu a auzit relatarea persoanei cu care a fost văzut fostul ministru.

Downing Street nu a comentat mai mult cu privire la circumstanţele demiterii.

Martorul ocular a susţinut că ministrul avea mâna pe coapsa tânărului şi că erau mai mulţi privitori.

Ei au adăugat că lui Conor Burns i s-a spus la acel moment de către unul dintre cei prezenţi să oprească ceea ce făcea, deşi acest lucru este contestat de prietenii deputatului din Bournemouth West, sudul Angliei.

O a doua sursă, care cunoaşte procesul disciplinar, a coroborat această relatare şi a confirmat că acest incident a fost ceea ce a determinat demiterea sa.

Apropiaţi ai lui Burns susţin că acesta s-ar fi lovit la coaste în weekendul dinaintea conferinţei de partid şi că lua medicamente puternice pentru a gestiona durerea. Ei au sugerat că medicamentul prescris a amplificat efectul alcoolului.

Prietenii fostului ministru nu contestă faptul că acesta a băut sau că a cochetat cu tânărul care i se alăturase şi pe care Burns nu îl cunoştea.

Deputatul era destul de beat încât a trebuit ulterior să fie dus înapoi la hotel de către un prieten.

Conform BBC, Burns este de părere că flirtul a fost consensual, dar BBC nu a discutat încă cu bărbatul cu care era fostul ministru pentru a afla varianta lui despre evenimente.

În 2020, Burns - cunoscut drept un apropiat al premierului Boris Johnson - a demisionat din Guvern după ce a fost acuzat că a abuzat de funcţia pe care o deţine cu scopul de a intimida o persoană cu care se afla într-un litigiu.

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Țara europeană care va crește cheltuielile pentru apărare: "Nu ne aflăm în pragul războiului, ci pe picior de război"
Țara europeană care va crește cheltuielile pentru apărare: "Nu ne aflăm în pragul războiului, ci pe picior de război"
Cheltuielile pentru apărare ale Marii Britanii vor crește până la 2,5% din PIB pentru a se ajunge la 87 de miliarde de lire sterline (108 miliarde de dolari) pe an până în 2030, a declarat...
#ministru, #Marea Britanie, #demitere, #scandal sexual , #Marea Britanie