Statul român folosește într-un document oficial sintagma "operațiune specială" pentru a descrie războiul declanșat de Rusia în Ucraina

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 11:04 3954 citiri
Fragment din raportul privind situația macroeconomică a României în care sunt folosite sintagmele Moscovei FOTO Facebook/ Alina Grigore

Ministerul Finanțelor a publicat marți, 6 decembrie, documente legate de proiectul de buget al României pentru 2023 în care a folosit terminologia propagandei Kremlinului cu referire la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Funcționarii Ministerului de Finanțe, instituție condusă de membrul PSD Adrian Câciu, au formulat în raportul privind situația macroeconomică a României proiecții legate de evoluția economiei în care s-au referit la războiul declanșat de Rusia ca la "conflictul ucrainean".

Câteva rânduri mai jos, cei care au formulat raportul scriu despre necesitatea sprijinirii unor grupuri defavorizate "afectate de suita crizelor actuale, a creșterii inflației și în contextul operațiunii speciale din Ucraina".

Cele două sintagme sunt parte din discursul manipulatoriu folosit de propaganda oficială a Kremlinului pentru a încerca să justifice războiul de agresiune al Rusei asupra Ucrainei.

Parlamentul European a votat recent, pe 23 noiembrie, o rezoluție prin care declară Rusia oficial „stat sponsor al terorismului”.

Invazia ilegală, imorală, neprovocată și nejustificată declanșată de Rusia a ajuns să fie numită fără ocolișuri război chiar și în discursul oficial al unor state apropiate geo-strategic de Rusia, precum China sau India.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News