Ce este Minecraft și cum funcționează acest joc?

Advertorial
Luni, 06 Martie 2023, ora 17:50
7384 citiri
Ce este Minecraft și cum funcționează acest joc?
FOTO: shutterstock.com

Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri care au existat vreodată și poate fi jucat de unul singur sau online, împreună cu alți jucători din toate colțurile lumii. Acest joc a fost creat în anul 2009 și este, până în zilele noastre, cel mai vândut joc din toate timpurile. În acest articol afli pe scurt ce este Minecraft, cum funcționează și de ce este în lista jocurilor benefice pentru copii.

Ce este Minecraft?

Descris în cel mai simplu mod, Minecraft este un LEGO virtual, care îți permite să-ți construiești propria lume cu ajutorul formelor volumetrice, numite blocuri sau cuburi. Aceste pătrățele au diferite întrebuințări, precum piatră, lemn, sticlă, nisip, pământ etc., iar cu ajutorul lor poți să construiești o mulțime de structuri. Minecraft nu are multe reguli, ceea ce înseamnă că jucătorii pot să își folosească imaginația și creativitatea în libertate.

Cum funcționează acest joc?

Minecraft a fost dezvoltat inițial în limbajul de programare Java. În cazul în care copilul tău își dorește să descopere ce se află în spatele Minecraft și să învețe care sunt pilonii pe care se bazează dezvoltarea unui joc atât de complex, cursul de programare Java cu Minecraft poate fi o soluție potrivită pentru tinerii curioși.

Minecraft este încadrat în categoria jocurilor video de tip "sandbox-adventure", dat fiind faptul că este un joc cu nenumărate posibilități de construcție și fără un obiectiv precis. Acesta poate fi jucat pe PC, xBox, PlayStation sau smartphone.

Există 4 moduri de joc oficiale: supraviețuire, creativitate, aventură și spectator. La acestea se mai adaugă modul Hardcore, disponibil doar în Minecraft Java. Modul de supraviețuire le permite jucătorilor să interacționeze cu diferitele caracteristici ale jocului. Printre acestea se numără: construirea de structuri, menținerea nivelului de sănătate și protejarea împotriva ostililor care te atacă. Modul aventură permite jucătorilor să exploreze hărțile de joc create de alți jucători, iar în rest seamănă foarte bine cu modul supraviețuire.

Mai departe, modul creativ îți oferă acces nelimitat la resurse, având posibilitatea să construiești diverse obiecte și structuri fără să fi amenințat de zombi, păianjeni sau alți monstruleți. În final, modul spectator îți oferă posibilitatea să admiri lumea Minecraft, fără să interacționezi în vreun fel cu obiectele.

Ce beneficii are Minecraft pentru copii?

Minecraft este un joc care îi poate ajuta pe copii să dobândească o mulțime de cunoștințe în timp ce se joacă și le oferă posibilitatea de a experimenta cu geometria și geologia. Mai mult, aceștia își pot dezvolta gândirea critică și îi învață pe cei mici să nu renunțe atât de ușor.

De asemenea, fiind un joc atât de popular în rândul copiilor, cel mic are oportunitatea de a deveni din ce în ce mai sociabil și învață ce înseamnă munca în echipă pentru a duce la bun sfârșit o misiune cât mai eficient posibil. În plus, Minecraft îi ajută pe copii să rezolve strategic problemele, să gândească din mai multe perspective și să caute soluții avantajoase pentru ei.

Este unul dintre acele jocuri în care nu există violență considerabilă, scene cu sânge sau răni vizibile. Cu toate acestea jucătorii pot lupta unii cu ceilalți sau împotriva creaturilor ostile (zombi, schelete mergătoare, păianjeni etc.), însă poate fi setat pe modul „pașnic”, iar acești monstruleți nu vor apărea.

Minecraft este un joc de succes, cu o comunitate de milioane de oameni, care contribuie la dezvoltarea abilităților sociale ale copiilor. Oferă-i posibilitatea copilului tău de a-și crea propria poveste și arată-i culisele Minecraft!

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#Minecraft, #joc minecraft , #stiri jocuri