Minciunile pe care le poți spune relaxat la un interviu de angajare. Expert: ”Nu vrem să știm dacă îți urăști compania” VIDEO

Duminica, 12 Februarie 2023, ora 03:01
15736 citiri
Minciunile pe care le poți spune relaxat la un interviu de angajare. Expert: ”Nu vrem să știm dacă îți urăști compania” VIDEO
Job la birou FOTO: Pixabay.com

Sunt foarte mulți oameni nemulțumiți de locurile lor de muncă din diverse motive și vor să le schimbe. Alții caută să aibă mai multe joburi pentru a-și crește veniturile. În ambele situații, de regulă, trebuie să treacă de interviurile de angajare.

Deși sunt perfecți pentru posturile scoase la concurs, mulți dintre candidați nu trec de primul interviu, cel de cunoaștere. Motivul, deși pare bizar, este că sunt mult prea sinceri.

Angajatorii își doresc oameni loiali, dar nimeni nu ar dori să angajeze pe cineva care nu se înțelegea bine cu șefii sau cu foștii colegi, de exemplu. De asemenea, planurile personale ale angajatului nu sunt prea interesante pentru angajator decât în cazul în care are legătură cu job-ul.

Cinci minciuni pe care le poți spune la interviu pentru a avea o șansă mai bună să obții jobul

Expertul în recrutare și consultant în carieră Anna Papalia, din SUA, a dezvăluit că ar trebui să minți în timpul unui interviu cu privire la hobby-urile tale și la funcțiile pe care le-ai ocupat anterior, scrie Daily Mail.

De asemenea, ea îi sfătuiește pe candidați să inventeze hobby-uri „mai profesioniste” și să nu vorbească despre Netflix.

Cel mai recent, într-un TikTok viral, care a strâns peste 1,6 milioane de vizualizări, ea a sugerat că persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă mint despre anumite subiecte.

Ea și-a sfătuit urmăritorii să-și îmbogățească răspunsurile la întrebările despre „hobby-urile” lor și chiar despre poziția lor anterioară pentru a câștiga potențialii angajatori.

Pornind de la capătul listei sale, consultantul de carieră le-a sugerat internauților să mintă în legătură cu unde vor fi în cinci ani.

„Numărul 5: minți unde te vezi peste cinci ani”, a spus ea înainte de a explica ceea ce intervievatorii nu vor să audă.

„Nimeni nu vrea să te audă spunând că te vezi la facultate sau că te căsătorești și ai copii.

„Ceea ce vrem să vă auzim spunând este Mă văd aici la această organizație”, a spus expertul.

În ceea ce privește minciuna nr.4, Anna le-a spus urmăritorilor să nu spună adevărul atunci când sunt întrebați „de ce” își caută un loc de muncă.

Ea a explicat că niciun potențial angajator nu vrea să te audă reproșându-ți supărările de la celălalt loc de muncă.

Consultantul de carieră a remarcat că îi poți speria pe cei care te intervievează plângându-te de „cultura” locului tău de muncă actual.

”Minți de ce cauți. Nu vrem să auzim că vrei alt job pentru că urăști cultura companiei tale actuale, nu, nu, nu”.

„Spune ceva de genul: „Mi-am depășit poziția și caut o nouă provocare””, a sugerat Anna.

Mințitul despre sentimentele tale față de șeful și colegii tăi se află pe locul trei.

A treia minciună îi ajută pe cei care caută un loc de muncă să formeze o relație mai bună cu potențialul lor șef imediat.

„Mințiți despre cum vă simțiți față de actualul șef sau actualii colegi de muncă”, a spus ea.

”Nu-mi pasă dacă lucrezi pentru cel mai rău, cel mai mic șef din lume.

Nu vrem să te auzim vorbind despre asta într-un interviu, mai ales dacă ești intervievat de cineva care ar putea fi potențialul tău șef”, a mai spus experta.

Următoarea ei recomandare către urmăritorii ei a fost să mintă cu privire la hobby-urile lor.

Experta a explicat că cei care caută un loc de muncă ar trebui să urmărească să pară mai profesioniști în timpul interviurilor lor, care începe cu alegerea unor hobby-uri mai bune.

”Minți în legătură cu hobby-urile tale. Vă rugăm să alegeți hobby-uri care sună profesional și interesante.

Nu-mi spune că tot ce faci în afara serviciului este să te uiți la Netflix”, a mai spus specialista.

Anna a explicat că recrutorii nu vor să te audă spunând că mergi acasă și nu faci nimic după muncă, deoarece sună plictisitor și te face să pari leneș.

Ajungând la minciuna de pe primul loc, Anna le-a spus telespectatorilor să înfrumusețeze detalii despre rolurile lor actuale sau anterioare.

Ea a spus că este în regulă să minți în privința funcției tale, mai ales dacă faci o muncă pentru care nu primești compensație.

„Numărul unu, poți minți cu privire la fișa postului tău și la titlul postului tău”, a spus Anna.

„Poți să-l înfrumusețezi puțin, mai ales dacă ai lucrat dincolo de fișa postului tău și nu ai fost plătit pentru asta.”

Despre ce să nu minți la interviu

Specialista a lăsat însă și 5 lucruri despre care să nu minți în timpul interviului.

Astfel, nu este bine să minți în legătură cu limbile străine pe care le cunoști. Dacă spui că ai putea conversa în limba spaniolă, de exemplu, s-ar putea să te trezești că un șef își transmite taskuri în această limbă.

Apoi, nu trebuie să minți în legătură cu educația. Diplomele se pot verifica foarte ușor și cu atât mai mult va fi verificată o diplomă obținută la o școală de renume.

Este bine de știut că noul angajator va cere, de regulă, referințe de la vechiul șef. Și nici nu mințiți cu privire la faptul că ați fost concediați dacă s-a întâmplat acest lucru.

Urmăritorii s-au arătat deosebit de încântați de aceste sfaturi și au transmis că îi vor „folosi” toate videoclipurile pentru a se pregăti pentru următorul lor interviu.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#minciuni, #interviu job, #locuri de munca Romania, #sfaturi interviu angajare , #interviu